SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy: Ukrayna Putin'e saldırmadı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna’nın Kremlin Sarayı’na insansız hava aracı saldırıları düzenlemediğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2023 19:37
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2023 20:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy: Ukrayna Putin'e saldırmadı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna’nın Kremlin Sarayı’na insansız hava aracı saldırıları düzenlemediğini duyurarak, “Biz sadece kendi topraklarımızda savaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İşgalci Rusya, bu gece Moskova'daki Kremlin Sarayı'na İHA (insansız hava aracı) saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Saldırının Ukrayna tarafından yapıldığını iddia eden Kremlin yönetimi, saldırıyı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e suikast girişimi olarak değerlendirirdiklerini ileri sürdü.

"PUTİN'İ ULUSLARARASI MAHKEMEYE BIRAKACAĞIZ"

Rusya’nın söz konusu iddialarını yorumlayan Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, “Ne Putin ne de Moskova’ya saldırmıyoruz. Kendi topraklarımızda savaşıyoruz, kendi köy ve kentlerimizi koruyoruz. Bunun için bile silahlarımız yetersiz. Bu yüzden silahları başka yerde kullanmıyoruz. Silah kıtlığımız var. Silahlarımızı düşüncesiz bir şekilde kullanamayız. Bu nedenle Putin'e saldırmadık, onu uluslararası mahkemeye bırakacağız." ifadelerini kullandı.

Rusya’nın cephede bir zafer kazanamadığına dikkat çeken Zelenskıy, Rus yönetiminin toplumu bir şekilde savaşmaya motive etmek için bu tür provokasyonlarına başvurduğunu belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.