SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy: Ukrayna, AB üyesi olmalıdır

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna ile AB üyeliği müzakerelerine başlanması için yeşil ışık yakan Avrupa Birliği Komisyonuna teşekkür ederek, ülkesinin AB üyesi olmayı hak ettiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2023 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2023 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy: Ukrayna, AB üyesi olmalıdır

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Ukrayna'nın birliğe katılımına ilişkin müzakerelerin başlatılmasını tavsiye eden kararını memnuniyetle karşıladı. Zelenskıy,  “Devletimiz Avrupa Birliğinde olmalıdır” dedi.

UKRAYNA AB YOLUNDA

AB Komisyonu aday ülkelerin üyelik yolunda kaydettiği ilerlemeyi değerlendiren raporunu bugün yayınladı. Raporda gerekli koşullar yerine getirilir getirilmez Ukrayna ile üyelik görüşmelerinin başlamasını tavsiye edildi.Tavsiye kararının, Aralık ayındaki AB liderler zirvesinde ele alınması bekleniyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada AB Komisyonunun doğru bir adım attığını belirtti. AB Komisyonuna teşekkür eden Zelenskıy, “Devletimiz AB üyesi olmalıdır. Ukraynalılar, Avrupa değerlerini korudukları ve büyük topyekun bir savaş sırasında bile devlet kurumlarını geliştirerek sözümüzü tuttuğumuz için bunu hak ediyorlar. Gerekli tüm kararları kabul ediyoruz. Yardımcı olan herkese teşekkürler” ifadelerini kullandı.

“AVRUPA KONSEYİNDEN OLUMLU KARAR BEKLİYORUZ”

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı da AB Komisyonunun kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “Artık bu Aralık ayında Avrupa Konseyinden olumlu bir siyasi karar bekliyoruz.” açıklamasını yaptı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba ise karara ilişkin, "Önümüzdeki on yıllar boyunca Ukrayna, yollarına ne çıkarsa çıksın idealleri uğruna mücadele eden insanların kararlılığının ve inancının ve ayrıca Avrupa'ya olan inancımızın bir örneği olacak" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.