SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy: Topraklarımızdan vazgeçmek "barış planı" değildir!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın önerdiği sözde barış planı konusunda açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2023 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2023 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy: Topraklarımızdan vazgeçmek "barış planı" değildir!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, eski ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmeye ve onun “barış planını” incelemeye hazır olduğunu ifade etti. Öte yandan Zelenskıy, Ukrayna’nın toprak konusunda taviz vermeyeceğini vurguladı.

ABD'nin önde gelen basın kuruluşu FOX News’e konuşan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 2024 ABD başkanlık seçimlerine katılmayı planlayan Cumhuriyetçi Parti üyesi eski Başkan Donald Trump’ın sunduğu “barış planını” görüşmeye hazır olduğunu bildirdi. Zelenskıy, “Ben hazırım. Eğer kendisinin (Trump'ın) çok belirli bir barış planı varsa, onu benimle paylaşabilir. Evet, Donbas ve Kırım'ı Rusya'ya verirsek bu savaşı durdurabiliriz. Bana göre ülkemiz böyle bir ‘barış planına’ hazır olmayacaktır. Bu bir barış planı değil." dedi.

TRUMP’TAN SKANDAL KIRIM AÇIKLAMASI

2024 ABD başkanlık seçimlerine katılmayı planlayan Donald Trump, daha önce yaptığı konuşmada seçmenlerine başkan olarak seçilmesi durumunda "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşı 24 saat içinde sona erdirme" sözü vermişti. Ayrıca Trump’a göre, Biden yerinde olsaydı güya “savaşı önlemek” amacıyla Kırım dahil Ukrayna topraklarının bir kısmının Rusya'ya verebilirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.