SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy, Rus iş birlikçilere yönelik yeni yaptırım kararı imzaladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), Rusya'nın havacılık altyapısının işleyişine olanak sağlayan tüzel kişiler ve iş birlikçilere karşı Milli Güvenlik ve Savunma Konseyinin (NSDC) yaptırımlarını öngören kararnameleri imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2024 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2024 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy, Rus iş birlikçilere yönelik yeni yaptırım kararı imzaladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 1 Eylül 2024 tarihinde yaptığı konuşmada yeni yaptırım kararları imzaladığını duyurdu. Zelenskıy, “Bugün, Rusya'nın havacılık altyapısının işleyişini sağlayan yaklaşık 150 tüzel kişi ve birey için yeni Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi yaptırım kararı imzaladım.” dedi.

İlgili Cumhurbaşkanlığı kararnamelerine ilişkin detaylar henüz yayımlanmadı.

Ayrıca Zelenskıy, “Yaptırımlarımızın küresel yaptırımlarla senkronize edilmesini sağlamak tüm Ukrayna temsilcilerinin görevidir.” ifadelerini kullandı.

ZELENSKIY, RUS YANLISI İSİMLERİN YAPTIRIMLARINI UZATAN KARARNAMEYİ İMZALAMIŞTI 

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Milli Güvenlik ve Savunma Konseyinin aldığı, Rus kişi ve kurumlarla iş birliği yapan tüzel kişilere yönelik yaptırım kararlarının 10 yıl kadar uzatılmasına ilişkin bir kararname imzalamıştı. İlgili kararname 21 Ağustos 2024 tarihinde Cumhurbaşkanlığının internet sayfasında yayımlanmıştı. Bu kapsamda sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin lideri Denıs Puşılin (Denys Pushilin), "Strana.ua" internet yayını kurucusu İgor Gurjva (Igor Guzhva) ve Rus yanlısı blog yazarı Anatoliy Şariy'nin (Anatoly Shariy) yaptırımları 10 yıl daha uzatılmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.