SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy, Kuzey Kore'ye baskı yapılması çağrısında bulundu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), Rusya’nın müttefiki Kuzey Kore’ye baskı yapılması konusunda çağrıda bulunarak, somut bir adım atılması gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy, Kuzey Kore'ye baskı yapılması çağrısında bulundu

Vladimir Putin idaresindeki Rusya tarafından Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine karşı 24 Şubat 2022'de başlatılan topyekûn saldırı ve işgal girişimi devam ediyor.  Kuzey Kore, Rusya’ya sağladığı askerî teçhizat ve gönderdiği askerlerle tepkilere neden oldu.

"KUZEY KORE, SAVAŞA MÜDAHALE EDEBİLİYORSA YETERİNCE GÜÇLÜ BİR BASKI YOK"

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, uluslararası arenaya Kuzey Kore’ye yönelik baskıların artması çağrısında bulundu. Zelenskıy, "Kuzey Kore, Avrupa'daki savaşa müdahale edebiliyorsa, o zaman bu rejim üzerindeki baskı kesinlikle yeterince güçlü değildir. Saldırganlar durdurulmalı. Dünyadan kesin, somut bir yanıt bekliyoruz. Umarım sadece sözde kalmaz." dedi.

Ayrıca Zelenskıy, askerî istihbarat raporlarına dayanarak her biri 6 bin personelden oluşan iki Kuzey Kore tugayının şu anda Rusya'da eğitim aldığını söyledi.

Zelenskıy, “Biz bu meydan okumaya nasıl cevap vereceğimizi biliyoruz ve ortaklarımızın da bu meydan okumadan kaçınmaması önemlidir.” ifadelerini kullandı. 

KUZEY KORE ASKERLERİ RUSYA'DA

Ukrayna istihbarat uzmanlarına dayandırılan bilgilere göre Vladimir Putin idaresindeki işgalci Rusya'nın Kuzey Kore ile gerçekleştirdiği savunma alanındaki iş birliği kapsamında, binlerce Kuzey Koreli askerin Rus ordusunda eğitim gördüğü duyurulmuştu. Ukraynalı istihbarat uzmanları, Rus ordusunda 3 bine yakın Kuzey Koreli personelin bulunduğu özel bir taburun kurulduğunu da bildirmişti. 

Ukrayna'da geniş yankı uyandıran bu iddialar, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy tarafından doğrulandı. Ukrayna Parlamentosunun Genel Kurulunda 16 Ekim 2024 tarihinde konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Zelenskıy, istihbarat servislerinin verdiği bilgilerin doğru olduğunu, buna bağlı olarak Kuzey Koreli askerlerin Rus ordusunda Ukrayna'ya karşı savaştığını belirtmişti.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.