SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy’dan Rusya'nın Kursk bölgesindeki çatışmalara dair imalı açıklama

Rusya’nın Kursk bölgesindeki çatışma haberleri gündeme düşerken Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy imalı açıklamada bulundu. Zelenskıy, Ukrayna topraklarına savaşı getiren Rusya’nın savaşı hissetmesi gerektiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2024 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy’dan Rusya'nın Kursk bölgesindeki çatışmalara dair imalı açıklama

Ukrayna tarafından Rusya’nın Kursk bölgesine düzenlenen beklenmedik sınır ötesi operasyon sonrası, bölgedeki çatışmalar 3 gündür devam ediyor.

Ukrayna operasyonla ilgili bir resmi açıklama yapmazken yabancı medyada çıkan haberlere göre, 6 Ağustos sabahı operasyonun başlamasından bu yana Rusya, topraklarının en az 350 kilometrekarelik kısmının kontrolünü kaybetti. Rusya, "Ukrayna güçlerinin ilerlemesi durdu" şeklinde açıklama yapsa da bölgeden gelen bilgiler bu açıklamanın doğru olmadığını gösteriyor.

Rusya’nın Kursk bölgesinden çatışmalara dair farklı bilgiler gelmeye devam ederken, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya’nın da savaşı hissetmesi gerektiğine dair bir açıklamada bulundu.

Zelenskıy, 8 Ağustos akşam saatlerinde paylaştığı geleneksel görüntülü mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ukrayna Genelkurmay Başkanı Oleksandr Sırskiy'den bugün savaşla ilgili rapor geldi. Etkili raporlar. Şu an devletimiz tam buna ihtiyaç duyuyor.”

"RUSYA TOPRAKLARIMIZA SAVAŞI GETİRDİ"

Ukrayna için savaşan askerlere teşekkür eden Cumhurbaşkanı, “Ukraynalılar hedeflerine ulaşmayı biliyor. Savaşta hedeflere ulaşmayı ise biz seçmedik. Rusya topraklarımıza savaşı getirdi ve yaptıklarının sonucunu kendisi de hissetmeli. Bizim arzumuz ise hedeflerimize en kısa zamanda barış zamanında ulaşmaktır. Adil barış şartlarında. Ve böyle olacaktır.” dedi.

UKRAYNA KURSK BÖLGESİNDE İLERLİYOR

The Ekonomist dergisi, 3 gündür Ukrayna'nın Kursk bölgesine yaptığı beklenmedik sınır ötesi operasyonun azalma belirtisinin olmadığını yazdı. Habere göre, 6 Ağustos 2024 tarihinde sabah saatlerinde operasyonun başlamasından bu yana Rusya, topraklarının en az 350 kilometrekarelik kısmının tam kontrolünü kaybetti.

The Ekonomiste konuşan Ukrayna istihbaratındaki kaynaklar, Kıyiv yönetiminin operasyonun Kursk bölgesindeki ilk başarılarından memnun olduğunu aktardı. 

Forbes dergisinin haberine göre ise Kursk’taki operasyona Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin en güçlü tugaylarından biri olan 80. Amfibi Taarruz Tugayı katılıyor. Ayrıca haberde genel olarak operasyona her biri 2 bin kişiden oluşan en az üç tugayın katıldığı ileri sürüldü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.