SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy: Çatışmalarının dondurulmasını Ukrayna için büyük bir risktir

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, yeterli güvenlik garantisi olmadan ateşkes sağlanmasının Ukrayna için büyük bir risk olacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2024 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2024 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy: Çatışmalarının dondurulmasını Ukrayna için büyük bir risktir

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), ateşkesin ve Ukrayna'daki çatışmalarının dondurulmasının yeni bir savaşa yol açabileceğini ifade etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy (Volodimir Zelenski), Times of India gazetesine 28 Ekim 2024 tarihinde verdiği röportajda Rusya ile Ukrayna arasında ateşkesin sağlanması konusunda açıklamalarda bulundu. Zelenskıy, “Ateşkese gelince: Çatışmaların dondurulmasını istemiyoruz, üçüncü bir savaş istemiyoruz. Çünkü 2014 yılında bir savaş başladı, topraklarımız işgal edildi. 2022'de topyekûn işgal saldırısı başladı. Ki, 2022'de ateşkes anlaşması vardı. Normandiya (Ukrayna, Fransa, Almanya, Rusya formatında müzakereler) ve Minsk süreçleri vardı. Rusya Federasyonu ve diğer ortaklarla çeşitli platformlarda binlerce müzakere yapıldı ve ardından Rusya geniş çaplı bir işgal saldırısı başlattı.” şeklinde konuştu.

Yeterli güvenlik garantisi olmadan çatışmanın dondurulmasının çok riskli olduğunu vurgulayan Zelenskıy, "Yarın ne olacağını, Ukrayna halkına, çocuklarımıza hangi güvenlik garantilerinin verileceğini net olarak anlamadan çatışmayı şimdi dondurmamız bana göre çok büyük bir risk olacaktır." dedi.

ZELENSKIY, UKRAYNA PARLAMENTOSUNA ZAFER PLANI'NI SUNDU

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 16 Ekim 2024 tarihinde Ukrayna Parlamentosu Genel Kuruluna Zafer Planı’nı sundu. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Zafer Planı’nın birincisinin jeopolitik, ikincisi ve üçüncüsünün askerî, dördüncüsünün ekonomik ve beşincisinin güvenlik alanında olmak üzere 5 maddeden ve 3 gizli ekten oluştuğunu belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.