SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy açıkladı: Rus gazı yerine Azerbaycan gazını tercih edelim

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Azerbaycan'dan Avrupa'ya doğal gaz tedariki pazarlığı yaptıklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy açıkladı: Rus gazı yerine Azerbaycan gazını tercih edelim

Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna'nın transit ülke rolünü sürdürmek ve batı komşularının enerji güvenliğini sağlamasına yardımcı olmak amacıyla Azerbaycan'dan Avrupa Birliği'ne doğal gaz tedariki konusunda pazarlık yapıldığını açıkladı. Bloomberg'e 3 Temmuz 2024 tarihinde demeç veren Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "Rus gazının Azerbaycan gazıyla değiştirilmesi anlaşması şu anda tartışılan tekliflerden biri. Şimdi bakanlar kurulu üyeleri bu konuyla ilgileniyor" dedi.

Zelenskıy, alternatif adımların değerlendirildiğini aktarırken, "Şu anda alternatif adımlar değerlendiriliyor; boru hattını başka bir gaz tedarikçisiyle, başka bir ülkeyle nasıl kullanabiliriz?" açıklamasını yaptı.

Ukrayna'nın Rusya üzerinden gelen enerji akışında yer almak istemediğini belirten Zelenskıy, "Onların burada para kazanmasını istemiyoruz" dedi.

RUS DOĞAL GAZININ UKRAYNA ÜZERİNDEN GEÇİŞİNE İZİN VERİLMEYECEK

Ukrayna, 2024 yılının ocak ayında Rus doğal gazının Ukrayna üzerinden Avrupa'ya akışını sağlayan anlaşmaların 2024 sonrası için uzatılmayacağını duyurmuştu. Ukrayna Bakanlar Kurulundan yapılan açıklamada, Ukrayna yönetiminin doğal gaz transiti konusundaki tutumunun net olduğu belirtilerek, "Avrupa'ya boru hatları ile doğal gaz akışını öngören anlaşmanın süresi 2024 yılı sonunda dolacak. Rusya ile bu konuda yeni görüşme yapma gibi bir düşüncemiz yok. Anlaşma uzatılmayacak." ifadesi yer almıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.