SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'yı ziyaret eden Ukrayna Dostluk Grubu Litvanya temsilcileri: Rusya hesap vermeli!

UNESCO Litvanya Daimi Temsilciliği Ukrayna Dostluk Grubu, Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'i ve Rus saldırılarından en çok zarar gören Irpin ve Buça'yı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2023 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2023 17:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'yı ziyaret eden Ukrayna Dostluk Grubu Litvanya temsilcileri: Rusya hesap vermeli!

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Litvanya Daimi Temsilciliği, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya yönelik desteğini bir kez daha gösterdi. UNESCO Ukrayna Dostluk Grubu temsilcileri, Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'i ziyaret etti.

"RUS BARBARLIĞININ ŞOK EDİCİ KANITI"

Ayrıca yetkililer, işgalci Rusya'nın en çok zarar verdiği kentlerden Irpin ve Buça'ya gitti. Savaş suçu kanıtlarını inceleyen temsilciler, "Rus barbarlığının şok edici kanıtı. İnsanlığa karşı işlenen bu suçların failleri adalet önüne çıkarılacaktır. Rusya hesap vermeli ve hesap sorulacaktır!" yorumunu yaptı. 

Litvanyalı yetkililer, Ukrayna Kültür Bakanı Saint Sophia ile Katedrali'ni gezerek, "Kültürel mirasın saldırganlıktan korunması son derece önemlidir!" vurgusu yaptı.

resim

TEMSİLCİLER, UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDA KABUL EDİLDİ

Temsilciler, Rus saldırıları nedeniyle hayatını kaybeden Ukraynalı askerler için yapılan Anıt Duvarı'na çiçek bıraktı. Ardından Ukrayna Dostluk Grubu temsilcileri Dışişleri Bakanlığında kabul edildi. 

ImageresimImage

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.