SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ve Türkiye parlamento başkanları Ohmatdıt saldırısını konuştu

NATO'nun 75. yıl zirvesi için Vaşington'da bulunan Ukrayna Parlamentosu Başkanı Ruslan Stefançuk ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 22:33
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 22:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ve Türkiye parlamento başkanları Ohmatdıt saldırısını konuştu

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) üyesi 32 ülke liderini Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başkenti Vaşington'da 3 günlüğüne bir araya getiren zirve, 9 Temmuz 2024 tarihinde başladı.

NATO’nun kuruluşunun 75. yılının kutlanacağı zirve için ABD'de bulunan, Ukrayna Parlamentosu (Verkhovna Rada) Başkanı Ruslan Stefançuk (Ruslan Stefanchuk) ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş bir görüşme gerçekleştirdi.

"TÜRKİYE'NİN DESTEĞİNİN DEVAM EDECEĞİNE İNANIYORUM"

Görüşmeye ilişkin olarak açıklamada bulunan Ruslan Stefançuk, Türkiye'ye Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine yönelik devam eden desteği için mevkidaşına teşekkür ettiğini kaydetti.

Türkiye tarafından sağlanan savunma, insani ve mali yardımları takdirle karşıladıklarını belirten Stefançuk, 8 Temmuz 2024 tarihinde Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'deki en büyük çocuk hastanesi olan Ohmatdıt'i (Okhmatdyt) hedef alan korkunç ve acımasız roket saldırısı da dahil olmak üzere Rusya tarafından işlenen tüm suçlar ve terör saldırılarından bahsetti.

Türkiye'nin dayanışması için minnettar olduğunu vurgulayan Parlamento Başkanı, "Türkiye'nin desteğinin devam edeceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

İŞGALCİ RUSYA'NIN 8 TEMMUZ TARİHLİ HAVA SALDIRISI

8 Temmuz 2024 tarihinde Rusya tarafından Ukrayna topraklarına yönelik olarak füze saldırısı gerçekleştirildi. Saldırı sonucunda Kıyiv, Krıvıy Rig, Pokrovsk ve Dnipro şehirlerindeki altyapıda ve konutlarda ciddi hasarlar meydana geldi. Ayrıca İşgalci Rusya’nın gerçekleştirdiği füze saldırısında Kıyiv'in en büyük çocuk hastanesi olan, 20 binin üzerinde çocuğun tedavi gördüğü Ohmatdıt  Çocuk Hastanesi’nde ağır hasarlar oluştu. Hastanede tedavi gören çocukların diğer sağlık tesislerine tahliyesi gerçekleştirildi. Hastane çevresindeki enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) 9 Temmuz 2024 tarihli açıklamasında, toplamda 38 kişinin hayatını kaybettiğini, 190 savunmasız Ukraynalı sivilin ise yaralandığını kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.