SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna-Rusya Savaşı: Bir günde cephede 136 çatışma yaşandı

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, son bir günde cephede toplamda 136 çatışmanın gerçekleştiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2024 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2024 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna-Rusya Savaşı: Bir günde cephede 136 çatışma yaşandı

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, işgalci Rus ordusunun son bir günde cephede 10 hattan saldırıya geçtiğini bildirdi. Çatışmaların en fazla Pokrovsk istikametinde yaşandığını aktarılırken bir gün içinde toplamda 136 çatışmanın gerçekleştiğini kaydedildi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, bu sabah yaptığı açıklamada, “Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya yönelik büyük çaplı silahlı saldırısının 896. günündeyiz. Son bir günde cephe hattında toplamda 136 çatışma yaşandı. Pokrovsk istikameti en sıcak noktalardan biri olarak kalmaya devam ediyor.” denildi.

Açıklamaya göre son bir günde Harkiv istikametinde 9 çatışma, Kupyansk istikametinde 6 çatışma, Liman istikametinde 19 çatışma, Siversk istikametinde 21 çatışma,  Kramatorsk istikametinde 10 çatışma, Toretsk istikametinde 18 çatışma, Pokrovsk istikametinde 42 çatışma, Kurahove istikametinde 8 çatışma yaşandı. Ayrıca Rus işgal güçlerinin Vremivka ve Prıdniprovya istikametinde 3 saldırı girişiminde bulunduğu belirtildi.

BİR GÜNDE BİNDEN FAZLA RUS ASKER ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bununla birlikte işgalci Rus ordusunun son bir günde  Ukrayna’da yaklaşık bin 230 askerini, 8 tankını ve 67 topçu sistemini kaybettiğini bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.