SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ordusunda savaşan Çeçen asker, Bahmut'taki son durumu bildirdi

İşgalci Rusya ile Ukrayna ordusu arasında yoğun çatışmalara sahne olan Donetsk'e bağlı Bahmut'ta Ukrayna saflarında savaşan Çeçen Şeyh Mansur Taburu askeri, bölgedeki son durumu bildirdi

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2023 23:10
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2023 23:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ordusunda savaşan Çeçen asker, Bahmut'taki son durumu bildirdi

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk bölgesinde ön cephede yer alan Bahmut kenti yakınlarında son dönemde yoğun çatışmalar yaşanıyor. İşgalci Rusya ile Ukrayna ordusu arasında yoğun çatışmalara sahne olan bölgede Ukrayna saflarında savaşan Çeçen Şeyh Mansur Taburu askeri, 2 Mart 2023 tarihinde kayda aldığı videoda, "Kontrol bizde. Şehri kurtarıyoruz" ifadelerini kullandı.

Rus saldırıları altındaki Ukrayna'da savaşın birinci yılı geride kaldı. İşgalci Rusya'ya karşı taarruzda bulunan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri güçlü bir direniş ortaya koyuyor. Başkent Kıyiv'i 48 saatte düşürme planları yapan Rusya, strateji değiştirerek Ukrayna'nın doğu bölgelerine odaklandı. Bahmut kentini işgal altına alan Rusya, Ukrayna birliklerine saldırmaya devam ediyor.

"UKRAYNA SİLAHLI KUVVETLERİNE GÜVENİN"

Bahmut'ta işgalci Ruslar ile Ukrayna ordusu arasında ciddi çatışmalar yaşanıyor. Bölgede görev alan Çeçen Şeyh Mansur Taburuna bağlı bir asker, bölgedeki son durumu aktararak, "Bahmut'ta durum zor. Ama kontrol bizde. Şehri kurtarıyoruz. Öyleyse, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine güvenin" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.