SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ordusu, Zaporijjya bölgesinde taktiksel başarılar elde etti

Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW), Ukrayna ordusunun cephenin 3 yönünde yürüttüğü taarruz harekatları nedeniyle Rusya’nın devamlı birliklerini bir bölgeden başka bölgeye kaydırmak zorunda kaldığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2023 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2023 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ordusu, Zaporijjya bölgesinde taktiksel başarılar elde etti

Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW) analistleri, Ukrayna Savunma Kuvvetlerinin, Zaporijjya bölgesinde ilerleme kaydettiğini bildirdi. Ukrayna taarruzunun Rus savunmasını daha da kötüleştirdiğini belirten analistler, bu nedenle işgalcilerin birliklerini yeniden konuşlandırmak zorunda kaldığını aktardı.

ABD merkezli Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW), 11 Ağustos’ta yayımladığı raporda, Ukrayna Savunma Kuvvetlerinin, Zaporijjya bölgesinin batı kesiminde taktiksel açıdan önemli başarılar elde ettiğine dikkat çekti. 

RUS İŞGAL GÜÇLERİ DEVAMLI YER DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA KALIYOR 

Raporda, Ukrayna ordusunun yürüttüğü taarruz harekatı nedeniyle Rus işgal güçlerinin devamlı yer değiştirmek zorunda kaldığı belirtildi. Amerikalı analistlere göre Rusya'nın elinde, cephenin diğer bölgelerini riske atmadan takviye olarak kullanabileceği önemli bir kuvvet yok. Rus ordusu bir bölgeyi güçlendirmek için başka bölgeden asker çekmek zorunda kalacağını kaydeden araştırmacılar, söz konusu personel kaydırmaların Rusya'nın savunmasını daha da zayıflatacağını belirtti.

ISW analistleri, yeniden konuşlanmaların Rus kuvvetlerinin, Ukrayna güçlerinin başarılı ilerlemesi durumunda, önemli bir destek almadan hazır savunma pozisyonlarına çekilmek zorunda kalma olasılığını artıracağını kaydetti. ISW, “Rus savunma güçlerinin daha da zayıflaması, Ukrayna'nın herhangi bir atılımının potansiyel olarak belirleyici olması için fırsatlar yaratıyor." değerlendirmesinde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.