SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ordusu, Rusları Kupyansk ve Liman'da durdurdu

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Ganna Malyar, Ukrayna ordusunun işgalci Rusya'nın Kupyansk ve Liman bölgelerindeki saldırılarını durdurduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2023 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2023 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ordusu, Rusları Kupyansk ve Liman'da durdurdu

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Ganna Malyar, bugün cephedeki son durumu paylaştığı basın brifinginde, işgalci Rus ordusunun bazı bölgelerde durdurulduğunu belirtti. Malyar, Harkiv'e bağlı Kupyansk ve Donetsk'e bağlı Liman'da işgalci ordunun saldırılarının, Ukrayna'nın direnişi neticesinde durduğunu kaydetti.

İŞGALCİ RUSYA SALDIRI KABİLİYETİNİ KAYBETMEYE BAŞLADI

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Malyar, "Savunma güçlerimizin güneyde taarruz operasyonları yürütmesine paralel olarak, düşman doğuda saldırılarını yoğunlaştırdı. İşgalciler, saldırı için oradaki savunmamızı kırmaya çalıştı. Son bir buçuk haftadır, tam olarak Kupyansk ve Liman bölgelerinde çok şiddetli çatışmalar yaşadık" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın büyük ölçekli saldırı girişimlerinin Ukrayna ordusu tarafından engellendiğini belirten Malyar, "Silahlı Kuvvetlerimiz orada düşmanı durdurdu ve dün ve bugün fiilen birkaç çatışma yaşanıyor ama artık düşman (Rusya) taarruz eylemlerini durdurdu. Elbette, stratejik olarak hedefinden ayrılmayacak. Donetsk ve Lugansk bölgelerinin sınırlarına ulaşmak için kesinlikle devam edecekler. Ama görüyorsunuz, başarısız oluyorlar, başaramıyorlar" dedi.

UKRAYNA’DA 223 BİNDEN FAZLA RUS ASKERİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığının açıklamasına göre 24 Şubat 2022'den bu yana Ukrayna’da 223 bin 330 işgalci Rus askeri etkisiz hale getirildi. Ayrıca Rusya’ya ait 4 bin 17 tank, 3 bin 985 topçu sistemi, 314 savaş uçağı imha edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.