SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ordusu, Donetsk'te Rus saldırılarını geri püskürttü

Ukrayna ordusu, Donetsk ve Lugansk bölgelerindeki 10 yerleşim yerinde işgalcilerin saldırılarını püskürttü.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2022 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2022 22:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ordusu, Donetsk'te Rus saldırılarını geri püskürttü

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi ve saldırıları her geçen gün devam ediyor. İşgalci Rusya, Donetsk ve Lugansk'a bağlı 10 yerleşim biriminde sivil altyapı başta olmak üzere bir dizi saldırı gerçekleştirdi. İşgalciler tarafından gerçekleştirilen saldırıların ardından şehirde sivil yerleşim yerleri tahrip oldu.

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlikler, Ukrayna'nın doğusunda Donetsk ve Lugansk bölgelerinde işgalci Rusların çok yönlü saldırılarına karşılık verdi.

RUSYA, VERİLEN AĞIR KAYIPLARIN ARDINDAN SİVİL HASTANELERE EL KOYUYOR!

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, işgalci Rus birliklerinin önemli kayıpları nedeniyle, işgal makamlarının Lugansk bölgesindeki hastaneleri askeri hastanelere dönüştürmeye devam ettiğini bildirdi. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığının verdiği bilgiye göre, 19 Aralık 2022'de Starobelsk şehrinde yaklaşık 100 yaralı düşman askeri, askeri hastane olarak donatılan bölge hastanesine getirildi.

Öte yandan, Ukrayna ordusunun 22 Aralık 2022'de Zaporijjya bölgesinde işgalcilere ait 2 topçu sistemini imha ettiği ve bunun sonucunda 70'den fazla düşman askerinin yaralandığı belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.