SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna milletvekilleri, işgalden sonra Kırım'ın yeniden kalkınmasına ilişkin taslak bildiri hazırladı

Ukrayna Parlamentosuna, Kırım’ın işgalden kurtarılması, yeniden entegrasyonu ve restorasyonu alanındaki devlet politikasının öncelikli adımlarını belirleyen taslak bildiri sunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2023 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2023 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna milletvekilleri, işgalden sonra Kırım'ın yeniden kalkınmasına ilişkin taslak bildiri hazırladı

Ukrayna Parlamentosuna (Verhovna Rada), devlet politikasının Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar’ın (Sivastopol) işgalden kurtarılması, yeniden entegrasyonu ve restorasyonu konularında öncelikli alanlarına ilişkin bir taslak bildiri sunuldu.

Ukrayna Cumhurbaşkanının  Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar Temsilciliği dün yaptığı açıklamada,  “Geçen hafta, Ukrayna Parlamentosu Başkanı Ruslan Stefançuk ve farklı partilerden bir grup milletvekili, Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar Şehrinin İşgalden Kurtarılması, Yeniden Entegrasyonu ve Restorasyonu Konusunda Ukrayna Devlet Politikasının Öncelikli Alanlarına İlişkin Parlamento Bildirisinin kabul edilmesini önerdi. Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Temsilciliği de bildirinin hazırlanmasına katkıda bulundu." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, belgenin son bir yıl içinde, Kırım'ın işgalden kurtarılmasından sonra devletin öncelikli adımları, Kırım'ın Ekonomik İyileştirilmesi Stratejisi ve Kırım'ın Bilişsel İşgalden Kurtulması Stratejisine ilişkin hazırlanan gelişmelere dayandığı belirtildi.

UKRAYNA, RUSYA’YA TOPRAK TAVİZLERİNİ YASAL DÜZEYDE YASAKLAYACAK

Ukrayna Parlamentosunda 18 Ağustos’ta "Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) Şehrinin İşgalden Kurtarılması, Yeniden Entegrasyonu ve Kalkınması Alanında Ukrayna Devlet Politikasının Önceliklerine Dair Ukrayna Parlamentosunun Beyanı" başlıklı yasa tasarısı kaydedildi.

İlgili yasa tasarısı; Rusya ile savaşı, herhangi bir toprak tavizi yoluyla bitirmenin kabul edilemezliğini öngörüyor. Ayrıca, belgede tüm düzenli ve düzensiz işgal birliklerinin Kırım da dahil olmak üzere tüm Ukrayna topraklarından çıkarılması gerektiği vurgulanıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.