SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Karadeniz'deki Boyko sondaj platformunun kontrolünü geri aldı

Ukrayna Özel Kuvvetleri, Karadeniz açıklarında bulunan Boyko Kuleleri olarak bilinen doğal gaz ve petrol sondaj platformlarının kontrolünü yeniden ele geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2023 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2023 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Karadeniz'deki Boyko sondaj platformunun kontrolünü geri aldı

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü, Ukrayna'nın işgal altındaki Kırım yakınındaki "Boyko Kuleleri" olarak bilinen doğal gaz ve petrol sondaj platformlarının kontrolünü yeniden ele geçirdiğini söyledi. Yapılan açıklamada, “Boyko kuleleri üzerinde kontrol sağlamak için Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü birimleri, özellikle Petr Godovalets ve Ukrayna sondaj platformlarının yanı sıra ‘Tavrida’ ve ‘Sivaş’ sondaj kuleleri tarafından bir operasyon gerçekleştirildi. Kuleler yeniden kontrol altına alındı” ifadeleri kullanıldı.

UKRAYNA ÖZEL KUVVETLERİ MÜHİMMAT ELE GEÇİRDİ

Operasyon sırasında Ukrayna Özel Kuvvetleri, güdümsüz uçaksavar füzeleri gibi helikopter mühimmatının yanı sıra Karadeniz'deki gemilerin hareketini takip edebilen Neva radarı gibi bir stok helikopter ele geçirmeyi başardı.

İNGİLİZ İSTİHBARATI, DAHA ÖNCE RUSYA VE UKRAYNA'NIN BÖLGEDE ÇATIŞTIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Boyko Sondaj Kuleleri, işgalci Rusya'nın 2015 yılında ele geçirdiği Karadeniz'deki Kırım açıklarındaki doğal gaz ve petrol sondaj platformları. Bundan önce İngiliz istihbaratı, Kırım ile Odesa arasındaki stratejik öneme sahip gaz ve petrol platformları için Ukrayna ve Rusya’nın deniz ve hava kuvvetleri arasında çatışma yaşandığını bildirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.