SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Karabağ'daki Rus-Ermeni planına karşı Azerbaycan'ı destekliyor

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Danışmanı Mıhaylo Podolyak, Azerbaycan Türkü aktivistlerin Karabağ’daki gösterilerinin, Rusya tarafından manipüle edildiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2023 23:12
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2023 06:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Karabağ'daki Rus-Ermeni planına karşı Azerbaycan'ı destekliyor

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Danışmanı Mıhaylo Podolyak, önceki gün Moldova devlet televizyonuna röportaj verdi. Röportajda, Karabağ'da Ermeniler tarafından "abluka" olarak adlandırılan Azerbaycan halkının ekoloji protestolarını değerlendirdi.

Rusya ve Ermenistan'ın bölgede yaşanan durumu ısrarla "abluka" olarak tanımlamasını hatırlatan Podolyak, Kremlin'in bu yolla dünya kamuoyunun dikkatini, Ukrayna'daki savaştan farklı yönlere çekmek istediğini ifade etti.

KARABAĞ'DA RUS DESTEKLİ ERMENİ PROVOKASYONLARI

Podolyak, Karabağ'da Ermeniler tarafından ortaya konulan oyunun, bir Rusya projesi olduğunun altını çizdi. Moldovalı sunucu, bazı uzmanların Rusya'nın Karabağ için "Kırım senaryosu" hazırladığı görüşünde olduğunu dile getirdi. Ayrıca, bölgenin yeni fiili lideri Ermeni asıllı Rus vatandaşı milyarder Ruben Vardanyan'ın bu amaçla Moskova'dan gönderildiğini bildirdi.

RUSYA, ARABULUCU KONUMDA OLMAYA DEVAM ETMEK İSTİYOR!

Mıhaylo Podolyak, röportaj kapsamında Karabağ'daki Ermeni provokasyonları ve Rusya'nın emellerine dikkat çekti. Rusya'nın öyle ya da böyle Karabağ'da hakim konuma geri dönmek istediğini ifade etti. Podolyak, Karabağ'da son yaşanan durum karşısında Kremlin'in güya "arabuluculuk" yapabileceğini dünyaya göstermek istediğini vurguladı.

Azerbaycan halkının barışçıl protestolarının uzadığını belirten Podolyak, bu çerçevede Kremlin'in ve sözde Rus barış gücünün dünyaya lanse ettikleri rolün aksine aciz bir konumda olduğunu belirtti.

UKRAYNALI BİR ÇOK YETKİLİ, RUS DESTEKLİ ERMENİ PROVOKASYONLARININ FARKINDA

Podolyak'ın bölgeye dair yorumuna paralel nitelikte, Ukraynalı politikacılar benzer görüşleri ifade etmişti. Azerbaycan'ı uzun bir süredir destekleyen Volodımır Zelenskıy'ın Halkın Hizmetkarı Partisi Milletvekili Ludmila Marçenko, birçok demecinde aynı noktaların altını çizmişti. Marçenko bir röportajda, "Rusya'nın bir müttefiki olarak Ermenistan, Dağlık Karabağ üzerindeki kontrolünü sürdürmek için Rusya'nın Kırım'ı işgal etmek için kullandığı yöntemlerin benzerlerini kullanıyor" demişti. Marçenko, "Bu bölgelerde yaşayan insan sayısına ilişkin tahminleri yükselten Vardanyan, 120.000 sakinden bahsediyor, ancak objektif değerlendirmelere göre orada 40.000 kişi var” ifadelerini kullanmıştı.

Bir diğer Ukraynalı Milletvekili Igor Popov, nüfus tahminlerine karşı çıkan ve protestoların Ermenilerin iddia ettiği gibi bir abluka olmadığını belirten bir yazı kaleme aldı. Popov, "Azerbaycanlı aktivistler sivil ve insani ulaşımın geçişini engellemiyor. Ancak tanınmayan Karabağ'ın (Ermeni ayrılıkçı) liderliği durumu gıda kıtlığını ve insani felaket tehdidini göstermek için kullanıyor ve bunun için Azerbaycan'ı ve aktivistleri suçluyor" değerlendirmesini yapmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.