SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, doğuda işgalci Rusya'nın ikmal hattını kesebilir

İngiliz istihbaratının sunduğu güncel rapora göre, Ukrayna ordusunun, doğu cephesinde işgalci Rus ordusunun ikmal hattını koparabilme potansiyeli bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2023 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2023 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, doğuda işgalci Rusya'nın ikmal hattını kesebilir

İngiliz istihbaratının sunduğu rapora göre, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri P66 otoyolunun tam kontrolünü ele geçirebilirse, işgalci Rusya'nın Kreminna savunmasını daha da zayıflatacak. Son bir haftadır, Ukrayna ordusu ile işgalci Rus ordusu arasında Lugansk bölgesindeki Kreminna'da P66 otoyolunun kontrolü için çatışmalarında devam ettiği bildirildi.

P66 OTOYOLU KONTROL ALTINA ALINIRSA RUSLARIN SAVUNMASI ZAYIFLAYACAK!

İngiliz istihbaratı, P66 otoyolunun Rusya'nın Belgorod bölgesinden Donbas'taki işgalci Rus ordusunun pozisyonunun kuzeyine giden ana ikmal yolu olduğunu belirtiyor. Yayımlanan raporda, Ukrayna ordusunun bu bölgeyi kontrol altına alması halinde, Rusya'nın ikmal hattının önemli ölçüde zarar göreceği ifade edildi. Böylelikle, işgalci Rus ordusunun Kreminna'daki savunma hattının da zarar göreceği verilen bilgiler arasında yer aldı.

İngiliz istihbaratı, bölgenin Donbas'taki birliklerin lojistik desteği için önemi göz önüne alındığında işgalci Rusya'nın, Kreminna yakınlarındaki cephe hattını korumaya öncelik vermesinin muhtemel göründüğünü kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.