SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı: İsrail'de yaralı bir Ukraynalı çocuk kurtarıldı

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, yaralı bir Ukraynalı çocuğun İsrail'in Sderot kentinden çıkarıldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2023 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2023 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı: İsrail'de yaralı bir Ukraynalı çocuk kurtarıldı

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko, 9 Ekim 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, Ukraynalı yetkililerin yaralı bir Ukraynalı çocuğu İsrail'in Sderot kentinden çıkarmayı başardığını duyurdu. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı şu anda İsrail'de iki ve Gazze Şeridi'nde bir Ukraynalının ölümü hakkında bilgi topluyor.

UKRAYNALI YETKİLİLER, BÖLGEDEKİ UKRAYNA VATANDAŞLARI İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko,"Ukraynalı diplomatlar, militanların saldırısı sırasında yaralanan Ukraynalı bir çocuğu Sderot şehrinden alarak başarılı bir kurtarma operasyonu gerçekleştirdi. Artık büyükelçiliğin gözetimi altında güvenli bir yerde. Tıbbi ve psikolojik yardım aldı" açıklamasını yaptı.

Ayrıca yetkililer, İsrail'de kayıp olduğu düşünülen beş vatandaşı da bulmayı başardı. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Gazze Şeridi yakınında iki Ukraynalının daha ölümü olasılığı hakkında bilgisi olduğunu açıkladı. Ancak, bu bilginin teyide muhtaç olduğu aktarıldı.

GAZZE'DE TANSİYON YÜKSELDİ

Gazze'de 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren başlatılan saldırılar sonucunda tansiyon yükseldi. Açıklanan son rakamlara göre, yaralanan İsrailli sayının 2 bin 315 olduğu belirtildi. Ayrıca, 500'e yakın kişi çatışmalarda hayatını kaybetti. Hamas silahlı örgütüne bağlı Kassam Tugayları Ben Gurion Havalimanı'na roket saldırısı düzenlediğini duyurdu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.