SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Sözcüsünden Kırım açıklaması!

Rusya'nın 2014 yılından bu yana işgal altında tuttuğu Kırım'da, feribot geçişi hâlâ Rus askerî lojistiğinin ana unsuru olmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2024 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2024 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Deniz Kuvvetleri Sözcüsünden Kırım açıklaması!

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Sözcüsü Dmıtro Pletençuk (Dmytro Pletenchuk), "United News" televizyon kanalında önemli açıklamalarda bulundu.

"GÖRKEMLİ BİR ŞEKİLDE İNŞA ETTİKLERİ DEMİRYOLU TAMAMLANMAKTAN ÇOK UZAK"

"Kırım ile iletişimden bahsediyorsak, geçiş onlar için askerî lojistiğin ana ve kilit unsuru olmaya devam ediyor." diyen Dmıtro Pletençuk, "Örneğin, çok görkemli bir şekilde inşa ettikleri demiryolu tamamlanmaktan çok uzak. Rostov ve Kırım arasında planlanan bağlantıdan bahsediyorsak, bunun hakkında konuşmak için henüz çok erken" ifadelerini kullandı.

Karadeniz ve Azak Denizi'ndeki Rus füze gemilerinin varlığına ilişkin soruyu yanıtlayan sözcü, Karadeniz'de bir Rus denizaltısının bulunduğunu ve bu denizaltının 4 füze taşıyabildiğini bildirdi. Pletençuk, "Azak Denizi'nde ise 3 adet var, Bunlar Buyan-M projesinin gemileri. Halihazırda dördünü kullandıkları göz önüne alındığında, şu anda hizmette 20 füzeye kadar sahip olabilirler" şeklinde konuştu.

RUSYA UKRAYNA'YI KARADENİZ'DEN VURUYOR

Bildirildiği üzere 21 Haziran'ı 22 Haziran'a bağlayan gece, Rus ordusu Ukrayna'ya karşı gerçekleştirdiği hava saldırısında 16 füze kullanmış ve bunlardan 4 tanesi Karadeniz'den atılan Kalibr füzesi olup Ukrayna ordusu tarafından düşürülmüştü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.