SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'da elektrik tüketimi artıyor!

Ukrayna Devlet Elektrik Dağıtım İdaresi (UKRENERGO), artan çatışmaların Ukrayna halkının elektrik tüketimini artırdığını açıkladı. İdare, 21 Ekim 2024 tarihinde 5 ülkeden elektrik ithal edileceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'da elektrik tüketimi artıyor!

Ukrayna Devlet Elektrik Dağıtım İdaresi (UKRENERGO) tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna halkının elektrik tüketiminin arttığı belirtildi. UKRENERGO, işgalci Rusya'nın saldırıları nedeniyle 21 Ekim 2024 tarihinde 585 yerleşim yerine elektrik verilemediğini kaydetti. Ayrıca soğuk havaların, 21 Ekim saat 09.30 itibarıyla Ukrayna'da elektrik tüketiminin 18 Ekim'e göre yüzde 6,3 oranında artmasına sebep olduğu vurgulandı.

UKRENERGO tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Tüketimdeki bu önemli artışın nedeni, Ukrayna genelinde hava sıcaklığının düşmesi ve özellikle akşam saatlerinde ısıtıcıların yaygın olarak kullanılmasıdır. Ukrayna elektrik sisteminin 9 büyük Rus saldırısından sonra hala toparlanmakta olduğunu hatırlatırız. Enerji tesislerinde acil ve planlı onarımlar devam etmektedir. Tüketimin en yoğun olduğu saatlerde elektrik şebekesinde güç açığı bulunmaktadır. 

UKRENERGO tarafından gün boyu Polonya, Romanya, Slovakya, Macaristan ve Moldova'dan toplam 6 bin 790 MWh elektrik ithal edileceği duyuruldu.

RUSYA'NIN UKRAYNA ENERJİ ALTYAPISINA YÖNELİK SALDIRILARINA 19 ÜLKEDEN KINAMA

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Almanya, Fransa, Kanada, İngiltere, İtalya ve Japonya'dan oluşan G7 ülkeleri ile Bulgaristan, Çekya, Danimarka, Estonya, Letonya, Litvanya, Norveç, Hollanda, Güney Kore, Romanya, Slovakya ve İsveç'in dışişleri bakanları, New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulunun oturum aralarında G7 Dönem Başkanı İtalya'nın Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın eş başkanlığında, Ukrayna'nın enerji güvenliğini ele almak üzere bir araya gelmişti.

Toplantıya ilişkin olarak İtalya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "G7+ Bakanlar Grubu olarak, Rusya'nın, ülkenin enerji altyapısına yönelik acımasız ve adaletsiz saldırıları karşısında Ukrayna'ya sarsılmaz desteğimizi yinelemek için toplandık." ifadesi kullanılmış ve "Rusya'nın, Ukrayna'nın Zaporijjya Nükleer Santrali'ne el koymasını ve kontrol altında tutup asker yığmaya devam etmesini kınıyoruz. Bu enerji güvenliği için tehdit teşkil ediyor." değerlendirmesine yer verilmişti.

RUSYA, UKRAYNA'NIN NÜKLEER ENERJİ TESİSLERİNE SALDIRMAYA HAZIRLANIYOR

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiga, 21 Eylül 2024 tarihinde yaptığı açıklamada Rusya’nın kritik nükleer enerji tesislerine saldırı düzenlemeye hazırlandığını duyurmuştu.

UKRAYNA, ENERJİ TESİSLERİNİ KORUMAK İÇİN EK 86 MİLYON AVRO AYIRACAK

Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıgal (Denys Shmyhal),  8 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşen bir hükûmet toplantısında enerji tesislerinin korunması için 86 milyon avroluk ek kaynak ayırma kararı aldıklarını açıklamıştı. İşgalci Rusya'nın Ukrayna'nın enerji tesislerini hedef alan saldırılarına rağmen ülkenin enerji sistemindeki durumun istikrarlı ve dengeli olduğunu ifade eden Başbakan Şmıgal, hükûmet için önceliğin enerji sektörü olduğunu belirtti. Hükûmetin ve mühendislerin oluşan hasarları onarmak için 7/24 çalıştıklarını kaydetmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.