SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy: Şu an seçim için doğru zaman değil

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna'da yaşayan herkesi birliğe ve siyasi tartışmalardan uzak durmaya davet ederek; savaş durumundayken ülkede seçim yapılmasının doğru olmadığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2023 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2023 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy: Şu an seçim için doğru zaman değil

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, son dönemde gündeme gelen Ukrayna’nın savaş durumunda seçim düzenleyip düzenlemeyeceği konusundaki iddiaları değerlendirdi. İlk önce en önemli konu olan devletin korunmasının düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Zelenskıy, siyasi tartışmalardan veya kişisel çıkarlardan uzak durma çağrısında bulundu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, dün akşam yayımladığı video hitapta, “Herkes şu anda Ukrayna'da neyin en önemli olduğunu hatırlamalı. Düşmanın gözü dönmüş ve çok güçlü. Ve her zaman istediği gibi Ukrayna'yı yok etmek istiyor.” ifadelerini kullandı.

"ZAFER OLMAZSA DEVLETİMİZ DE OLMAZ"

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Ukrayna halkının şu anda birlik olması ve dağılmaması gerektiğini ve devletin korunmasının elzem olduğunu dile getirerek, “Durum hala aynı; zafer olmazsa devletimiz de olmaz. Zaferimiz mümkün. Hepimiz buna odaklanırsak kazanacağız.” dedi.

"SEÇİM İÇİN DOĞRU ZAMAN DEĞİL"

Savaş durumunda devletin pek çok zorluk ile karşı karşıya olduğu bu dönemde, seçim meselesini toplumun gündemine anlamsız bir şekilde sokmanın bir sorumsuzluk olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Zelenskıy, “Siyasi açıdan bölücü olan her türlü şeyin durması gerekiyor. Artık sadece Rusya'nın Ukrayna'dan beklediği manipülasyonların zamanı olmadığını savunma zamanı. Devletin ve halkın kaderini belirleyen çatışmanın zamanı olduğunu idrak etmeliyiz. Şu anda seçim için doğru zaman olmadığına inanıyorum. Ve eğer siyasi bir anlaşmazlığa son verip birlik içinde çalışmaya devam etmemiz gerekiyorsa, devlette buna son verebilecek, topluma gerekli tüm cevapları verebilecek kurumlar mevcut. Böylece tartışmalara ve başkasının Ukrayna'ya karşı oyun oynamasına fırsat kalmayacak" ifadelerini kullandı.

"UKRAYNA SEÇİMLERE HAZIRLANIYOR" İDDİASI

Daha önce Ukrayna Parlamentosu Verhovna Rada Milletvekili Oleksiy Gonçarenko, Volodımır Zelenskıy’ın 31 Mart 2024'te cumhurbaşkanlığı seçimi yapılması kararını onayladığını ileri sürmüştü. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, bu iddiayı birinci ağızdan yalanlamış oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.