SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy: 2023, bizim için zafer yılı olacak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı geniş çaplı işgal girişimini başlatmanın 1. yıl dönümü vesilesiyle yayımladığı mesajda, "Bu acı, keder, inanç ve birlik yılıydı" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2023 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2023 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy: 2023, bizim için zafer yılı olacak

İşgalci Rusya’nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’nın ana karasına yönelik başlattığı topyekun işgal girişimi ve saldırılarının ardından bir yıl geride kaldı. Ancak savaş bundan tam 9 yıl önce 2014’te Kırım Tatarlarının ana vatanı Kırım’ın işgaliyle zaten başlamıştı. Yüzyıllardır Rus emperyalizmine karşı direnen Ukrayna halkı, işgal saldırılarıyla uğradığı her türlü katliam, tahribat karşısında topraklarını savunma azminden bir adım dahi geri atmadı.

Cumhurbaşkanı Zelenskıy liderliğinde Ukrayna halkının topyekun işgal girişimi ve saldırıları karşısında sembolleşen direnişi ise dünyaya örnek oldu. Ukrayna halkı, ordusuyla bütünleşerek bağımsızlık yolunda kararlılığını ortaya koydu ve dünya çapında takdir topladı. Rus saldırıları altındaki Ukrayna, geniş çaplı işgal girişimine karşı güçlü direnişe devam ediyor.

“2023 YILI ZAFER YILI OLACAK”

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı geniş çaplı işgal girişimini başlatmanın yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Mesajında Zelenskıy şu ifadelerine yer verdi:

“24 Şubat'ta milyonlarca insanımız bir seçim yaptı: Beyaz bayrak değil, sarı-mavi bayrak, kaçmak değil, yüzleşmek. Düşmanı karşılamak. Direniş ve mücadele.

Bu acı, keder, inanç ve birlik yılıydı. Ve bu bizim yenilmezliğimizin yılı. 2023 yılının bizim için zafer yılı olacağını biliyoruz!”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.