SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Askeri İstihbarat Başkanı: Kırım, Rus işgalinden kurtulmadan savaş bitmeyecek

Ukrayna Askeri İstihbarat Başkanı Kırılo Budanov, Rus işgalindeki Ukrayna toprakları Kırım'ın ve Donbas kurtulmadan savaşın bitmeyeceğini bir kez daha ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2023 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2023 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Askeri İstihbarat Başkanı: Kırım, Rus işgalinden kurtulmadan savaş bitmeyecek

Ukrayna Askeri İstihbarat Başkanı Kırılo Budanov, 24 Şubat 2022'den bu yana Ukrayna'da Rusya'nın sürdürdüğü topyekun savaş hakkında, 24 Nisan 2023 tarihinde RBK-Ukrayna Haber Ajansına açıklama yaptı. Budanov, savaşın Kırım ve Donbas işgalden kurtarılmadan bitmeyeceğini altını çizdi.

Ukrayna Askeri İstihbarat Başkanı, Rusya’nın Kırım’dan ve diğer işgal altındaki bölgelerde yaşayacağı kaybını Herson’dan çekilmesine benzetti ve bunu "zorunlu adım" olarak nitelendirdi.

KIRIM VE DONBAS RUS İŞGALİNDEN KURTULURSA SAVAŞ BİTER

Budanov, söz konusu röportajda, Rus propagandasına ilişkin de konuşma yaptı. Budanov, "Burada zorunlu bir adım olacak ve genel olarak neredeyse mutluluk olacak. İnanın orada propaganda makinesi bir standart, gerçek bir örnek olarak çalışıyor. Dünyadaki hiç kimsenin yapamayacağı bir şekilde kendi insanlarını kandırıyorlar" dedi.

Ukrayna Askeri İstihbarat Başkanı Kırılo Budanov, Rusya’nın nükleer bir saldırı yapamayacağını ve Kırım Ukrayna’nın olana dek savaşın bitmeyeceğini vurguladı. Budanov, "Hala zamanımız var. Kırım, en son alınırsa final olur. Kırım, en son işgalden kurtulursa bu savaşın bitişi demektir. Önce Kırım alınırsa ve Donbas henüz alınmadıysa, o zaman bu son değil demektir" değerlendirmesini yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.