SON DAKİKA
Hava Durumu

Stoltenberg: Ukrayna'nın hak ettiği yer NATO'dur

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın işgal girişimi ve saldırılar ile başlattığı savaşın ardından ilk kez Kıyiv'i ziyaret etti. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ortak basın açıklamasında konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2023 18:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2023 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Stoltenberg: Ukrayna'nın hak ettiği yer NATO'dur

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 24 Şubat 2022'de başlayan Rus saldırılarının ardından ilk kez Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'e gitti. Başkent Kıyiv'e sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Stoltenberg, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile görüştü. Görüşmenin ardından Stoltenberg ve Zelenskıy ortak basın toplantısı düzenledi.

ZELENSKIY'DEN STOLTENBERG GÖRÜŞMESİNDE SİLAH VURGUSU

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, görüşmede 4 önemli konuyu müzakere ettiklerini açıkladı. Ukrayna'nın müttefiklerinden silah tedariki sağlandığını vurgulayan Zelenskıy, yarın Ramstein'de gerçekleşen toplantı doğrultusunda müttefik ülkelerin vereceği kararları masaya yatırdıklarını söyledi.  Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Stoltenberg'e Avrupa ülkelerine bulundukları çağrıyı yeniden anımsattı. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "Ortaklarımızın bazı silahların, yani uzun menzilli silahların, modern uçakların, topların ve zırhlı araçların tedarikindeki suskunluğunun üstesinden gelmemize yardımcı olması için Sayın Genel Sekretere başvurdum" bilgisini verdi.

Cumhurbaşkanı Zelenskıy üçüncü konu olarak Stoltenberg'in Vilnius'ta NATO Zirvesi davetiyle ilgili konuştuklarını söyledi. Zelenskıy, "Dördüncüsü, NATO yolunda Ukraynalılar için Ukrayna için güvenlik garantileridir. Müzakerelerimizi başlattığınız için teşekkür ederiz. Ukrayna'da, Avrupa'da ve dünyada barışı birlikte tesis etmeye devam edeceğimize eminim" ifadelerini kullandı. 

NATO GENEL SEKRETERİNDEN UKRAYNA'NIN NATO ÜYELİĞİ VURGUSU

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Açık konuşayım, Ukrayna'nın hak ettiği yer Avrupa-Atlantik ailesidir. Ukrayna'nın hak ettiği yer NATO'dur. Ve zamanla, desteğimiz bunu mümkün kılmanıza yardımcı olacaktır. Bugün, Başkan ve ben çok yıllı bir destek girişimini tartıştık. Bu, Sovyet dönemi teçhizatı ve doktrinlerinden NATO standartlarına geçiş yapmanıza ve İttifak ile tam bir birlikte çalışabilirlik sağlamanıza yardımcı olacaktır" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.