SON DAKİKA
Hava Durumu

Stoltenberg, NATO'nun Ukrayna konusundaki hatasını kabul etti

Eski NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO ülkelerinden Ukrayna'ya askerî destek sağlanamamasının Rusya'nın topyekûn işgal girişimini kolaylaştırdığını itiraf etti.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2024 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2024 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Stoltenberg, NATO'nun Ukrayna konusundaki hatasını kabul etti

Eski NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Kremlin lideri Putin'in giderek daha saldırgan hale geldiğini gören NATO ülkelerinin; ılımlı yaklaşımın daha iyi olacağını düşünmesi ve Ukrayna'ya askerî destek sağlamamasının Rusya'nın tam ölçekli işgal girişimini kolaylaştırdığını kabul etti.

"GÖRMEZDEN GELMİYORDUK"

Almanya merkezli Spiegel dergisine verdiği röportajda, bunun tüm müttefikler için gelecekte bir ders olması gerektiğini belirterek, "Askeri gücümüze yatırım yapıyoruz, savaş başlatmak için değil, onu önlemek için. Aksi takdirde sadece Rusya değil, kimse bizi ciddiye almayacak." dedi.

Eski NATO Genel Sekreteri bazı müttefiklerin Ukrayna'ya silah sağladığını ancak bunun yeterli olmadığını kaydederek, "Bunu kendimize itiraf etmeliyiz. O zaman daha ılımlı bir yaklaşımın daha iyi olduğunu düşündük. Ukrayna ordusunu güçlendirmek ve Rusya'nın işgalini önlemek için askeri ve mali yardımın aciliyetine dair anlayış çok eksikti. Bu bir hataydı." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Stoltenberg, NATO ülkelerinin Kremlin lideri Putin'in giderek daha saldırgan hale geldiğini gördüklerini ve bu nedenle Kırım'ın işgalinden sonra savunmayı güçlendirdiklerini belirterek, "Soğuk Savaş'ın sona ermesinden sonra ilk kez NATO'nun doğu kanadında savaş birlikleri konuşlandırdık. Yani görmezden gelmiyorduk." şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.