SON DAKİKA
Hava Durumu

Savaşın başladığı günden bu yana Ukrayna'da nüfus azaldı

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada tam ölçekli savaşın başladığı günden bu yana Ukrayna nüfusunun yaklaşık 10 milyon azaldığı belirtildi. BM Nüfus Fonu Doğu Avrupa Başkanı Florence Bauer, azalmada etkili olan düşük doğum oranını değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 23:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Savaşın başladığı günden bu yana Ukrayna'da nüfus azaldı

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 22 Ekim 2024 tarihinde yapılan bir açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı 24 Şubat 2022 tarihinde başlattığı tam ölçekli savaşın başladığı günden bu yana Ukrayna nüfusunun yaklaşık 10 milyon, yani ülke nüfusunun dörtte biri oranında azaldığını belirtti. Azalmanın sebepleri olarak ülkede zorunlu göçlerin yaşanması, doğurganlığın düşmesi ve savaş kayıplarına yer verildi.

DÜŞÜK DOĞUM ORANI, UKRAYNA NÜFUSUNU TEHDİT EDİYOR

BM Nüfus Fonu Doğu Avrupa Başkanı Florence Bauer, yaptığı bir açıklamada tam ölçekli savaş ve işgalin başlamasının ardından zaten zor olan demografik durumun daha da kötüleştiğini kaydetti.

Bauer konuyla ilgili olarak, "Doğum oranı düştü ve şu anda kadın başına yaklaşık bir çocuk seviyesinde, bu da dünyadaki en düşük seviyelerden biri." açıklamasında bulunarak nüfusun korunması için kadın başı 2,1 çocuk doğurganlık oranı gerektiğini vurguladı. Bauer, savaşın Ukrayna nüfusu üzerindeki etkisinin doğru bir şekilde hesaplanması için çatışmanın sona ermesinin beklenmesi gerektiğini kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.