SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Zaporijjya bölgesindeki tarlalara mayın döşüyor!

İşgalci Rusya, Zaporijjya bölgesindeki tarlalara, yollara ve Energodar kentinin etrafına mayın döşüyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2023 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2023 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Zaporijjya bölgesindeki tarlalara mayın döşüyor!

Rus işgal güçleri, işgal altına aldığı Ukrayna’nın bölgelerinde mayın tarlaları kurmaya ve bölgeye sivilleri tehdit eden çok sayıda mayın yerleştirmeye devam ediyor. İşgalciler, Zaporijjya bölgesindeki tarlalara ve Energodar kenti etrafına mayın döşendiği tespit edilen görüntüleri sosyal medyada paylaştı.

Energodar Belediye Başkanı Dmıtro Orlov, işgal altındaki kentte kalan vatandaşlara dikkatli olmaları için çağrı yaparak, “Rus işgal güçleri, açtıkları sosyal medya hesaplarında etraflarında olan her şeyi mayınladıklarını gösteriyor ve bununla hava atıyor.” ifadelerini kullandı.

İŞGALCİLER HER YERE MAYIN DÖŞÜYOR!

İşgalcilerin sivillerin güvenliğini görmezden geldiğini vurgulayan Orlov, "Hem Zaporijjya yönündeki tarlalarda hem Energodar etrafındaki arazilere mayınlar döşeniyor. Kahovka Barajı kıyı bölgeleri, Energodar yakınlarındaki orman şeritleri insanlar için tehlike oluşturuyor" açıklamasını yaptı.

"RUSYA’NIN AMACI OLABİLDİĞİNCE ÇOK UKRAYNALIYI ÖLDÜRMEKTİR"

Bununla birlikte işgalcilerin Zaporijjya ve Dnipropetrovsk bölgelerindeki yerleşim yerlerine devamlı çok namlulu roketatar sistemleri, toplar ve diğer silahlarla saldırarak sivilleri hedef aldığına dikkat çeken Orlov, "Savaşın 9 yılı (özellikle de son yıl) bize, saldırgan devletin ana amacının herhangi bir şekilde mümkün olduğu kadar çok Ukraynalıyı yok etmek olduğunu gösterdi" dedi.

İŞGALCİ RUSYA, UKRAYNA TOPRAKLARINI MAYINLARLA KİRLETİYOR

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı geniş çaplı işgal saldırısının en olumsuz sonuçlarından birinin ülkedeki bazı bölgelerin yoğun bir şekilde mayınlarla kirlenmesi olduğunu ifade etti. Mayınlar; Kıyiv, Çernigiv, Harkiv, Sumı, Mıkolayiv, Zaporijjya, Dnipropetrovsk, Donetsk ve Lugansk bölgelerinde tespit edildi. Ukraynalı yetkililer, bölgelerin mayınlardan temizlenmesinin onlarca yıl sürebileceğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.