SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Ukrayna'nın Poltava kentini balistik füzeyle vurdu: Çok sayıda ölü var

İşgalci Rus ordusu Poltava’daki bir yüksek öğretim kurumu binasını ve bir hastaneyi balistik füzelerle vurdu. Saldırıda onlarca kişi hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2024 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Ukrayna'nın Poltava kentini balistik füzeyle vurdu: Çok sayıda ölü var

Terörist devlet Rusya, Ukrayna’nın Poltava kentine balistik füzelerle saldırdı. Rus füzeleri bir yüksek eğitim kurumuna ve hastaneye isabet etti. Saldırıda en az 51 kişi hayatını kaybederken, 271 kişi yaralandı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, işgalci Rus ordusunun bugün Poltava’daki eğitim kurumlarından birine barbarca bir saldırı düzenlediğini duyurdu. Rusya'nın iki balistik füze kullandığı belirtilen açıklamada, “Hava saldırı uyarı alarmı verilmesi ile ölümcül füzelerin vurması arasındaki zaman aralığı o kadar kısaydı ki, insanlar sığınaklara doğru ilerlerken füze patladı.” denildi.

ONLARCA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, saldırıya dair yayımladığı ilk açıklamasında, “Füzeler bir eğitim kurumuna ve yakındaki bir hastaneye isabet etti. İletişim Enstitüsü binalarından biri kısmen yıkıldı. İnsanlar enkaz altında mahsur kaldı. Birçoğu kurtarıldı. 180'den fazla kişi yaralandı. Ne yazık ki birçoğu hayatını kaybetti. Şu ana kadar 41 kişinin öldüğü bildirildi. Tüm ailelere ve dostlara başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Saldırının boyutuna ilişkin olarak, gün içerisinde yetkili kurumlar tarafından ölü ve yaralı sivillerin sayısı sürekli olarak kamuoyu ile paylaşıldı. Son olarak Ukrayna Başsavcılığı tarafından verilen bilgilere göre 51 kişi hayatını kaybetti. Ukrayna Acil Durumlar Servisi ise yaralı sayının 271 olduğunu kaydetti.

Kentte arama kurtarma çalışmaları hâlen devam ederken, Poltava bölgesinde 3 günlük yas ilân edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.