SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Ukrayna'da Kuzey Kore yapımı füze sistemini kullanmaya başladı

Rus ordusu, Ukrayna'ya karşı Kuzey Kore yapımı Bulsae-4 uzun menzilli tanksavar füze sistemini kullanmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2024 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2024 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Ukrayna'da Kuzey Kore yapımı füze sistemini kullanmaya başladı

İşgalci Rus ordusu, Ukrayna'ya karşı Kuzey Kore yapımı Bulsae-4 uzun menzilli kundağı motorlu tanksavar füze sistemini kullanmaya başladı.

Ukrayna merkezli Militarnıy haber ajansı, “KUP (+18)” adlı Telegram kanalının Ukrayna’da cephe hattı yakınlarında görülen Kuzey Kore yapımı Bulsae-4 füze sisteminin görüntülerini yayınladığını aktararak, hava keşfi yapan Ukrayna askerlerinin, sistemi açık bir alanda ön cephe sektörlerinden birinde bulup tespit ettiğini bildirdi.

KUZEY KORE YAPIMI BULSAE-4 FÜZE SİSTEMİ

Bulsae-4 füze sistemi, 10 kilometreden daha uzak mesafedeki görsel menzilin ötesindeki hedefleri vurabilir. Kuzey Kore silahlarının özellikleri hakkında neredeyse hiçbir kesin veri olmadığından, bazı kaynaklar bu sistemin menzilinin 10 ila 25 kilometre arasında olduğunu tahmin ediyor. Bu menzil, çok namlulu roketatar sisteminin zırhlı araçlara güvenli bir mesafeden saldırabilmesini mümkün kılıyor.

Güdümlü füzenin büyük dengeleyicileri ve zırhlı araçların en ince zırha sahip olduğu yukarıdan hedefe saldırma modu vardır. Füze, fiber optik kablo üzerinden komuta rehberliği ile birlikte elektro-optik bir kafa tarafından yönlendirilir.

Bu, sistem operatörünün füzeyi video aracılığıyla manuel olarak kontrol etmesini sağlar. Füzenin uçuşu sırasında, arazinin tüm kıvrımlarını ve tüm nesneleri görür. Engelleri aşabilir ve hedefi görüş hattının ötesinde veya hatta siperin arkasında vurabilir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.