SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Tahıl Koridoru Anlaşması'nı baltalamaya devam ediyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılması yönünde Rusya ile hemfikir olduklarını ifade etmişti. Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya'nın böyle bir kararının bulunmadığını ileri sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2023 21:38
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2023 21:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Tahıl Koridoru Anlaşması'nı baltalamaya devam ediyor!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Temmuz 2023'te uzatılması beklenen Tahıl Koridoru Anlaşması kapsamında bugün basına demeç verdi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Temmuz 2023 tarihinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılması konusunda aynı görüşü paylaştıklarını söyledi.

ERDOĞAN: TAHIL KORİDORUNUN GENİŞLETİLMESİ KONUSUNDA PUTİN İLE AYNI FİKİRDEYİZ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Cuma Namazı çıkışında gazetecilere verdiği demeçte, "Ağustos ayında (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'i karşılamaya hazırlanıyoruz. Karadeniz tahıl koridorunun genişletilmesi konusunda (Putinle) onunla aynı fikirdeyiz" dedi.

PESKOV, ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİ YALANLADI!

Rusya ise Tahıl Koridoru Anlaşması'nı baltalamayı sürdürüyor. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’dan yanıt geldi. Peskov, Rusya'nın Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılmasına ilişkin herhangi bir açıklama yapmadığını iddia etti. Kremlin Sözcüsü, “Bu konuda herhangi bir açıklama yapmadık" dedi.

RUSYA, TAHIL KORİDORU ANLAŞMASINI YİNE BALTALIYOR

Türkiye’nin girişimleriyle Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında imzalanan Tahıl Koridoru Anlaşması 17 Temmuz 2023 tarihinde bir senesini dolduracak. Rusya’nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’ya yönelik başlattığı topyekun işgal girişimi ve saldırılarla abluka altına aldığı Ukrayna limanlarındaki hububatlar, Tahıl Koridoru Anlaşması kapsamında 22 Temmuz 2022 tarihinden itibaren ilgili ülkelere ihraç ediliyor. Dünya gıda krizinin eşiğindeyken milyonlarca ton Ukrayna tahılı birçok ülkeye bu sayede ihraç edildi.

Bir senedir her 120 günde bir uzatılan Tahıl Koridoru Anlaşması, en son 18 Mart 2023 tarihinde uzatılmıştı. Her defasında anlaşmayı baltalamak için çaba sarf eden işgalci Rusya, 17 Temmuz’da uzatılacak anlaşma konusunda şimdiden geri planda duruyor.

RUSYA TAHIL KORİDORU ANLAŞMASINI UZATACAK MI?

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 30 Haziran 2023 tarihinde günlük basın toplantısında Tahıl Koridoru Anlaşması'yla ilgili konuştu. Lavrov, "Bu anlaşmanın uzatılması için ne gibi argümanları olduğunu anlamıyorum. Çünkü bu, Ukrayna tahılı için yapılan bir ticaret haline geldi" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.