SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, savaş uçaklarını Ukrayna sınırına yığıyor

İşgalci Rusya, yeni bir saldırı girişimini desteklemek için savaş uçaklarını Ukrayna sınırlarına yönlendiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2023 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2023 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, savaş uçaklarını Ukrayna sınırına yığıyor

Batılı istihbarat uzmanları, Rusya'nın hava kuvvetlerini Ukrayna sınırına yığdığını bildiriyor. Uzmanlar, bunun Moskova'nın yavaşlayan bir kara saldırısını desteklemek için jetlerini ve helikopterlerini ön cepheye sürmeye hazırlandığının bir göstergesi olduğuna dikkat çekiyor.

The Financial Times gazetesine konuşan Batılı istihbarat uzmanları, Rus kara kuvvetlerinin zayıfladığını bu yüzden Rus ordusunun taarruz için hava kuvvetlerini kullanabileceğini ifade etti. Gazeteye konuşan bir üst düzey NATO diplomatı, "Rus havacılığının yüzde 80’i şu an saldırılarda kullanılabilir durumda. Onların hava harekatı başlatmaya hazırlandıklarını bekliyoruz. Bu yüzden saldırılarla Ukrayna hava savunmasını devre dışı bırakmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

“UKRAYNALILAR HAYATTA KALMAK İSTİYORLARSA HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİNİN SAYISINI ARTIRMALIDIR”

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in, Ramstein Hava Üssünde gerçekleştirilen Ukrayna Savunma Temas Grup Toplantısında yaptığı konuşmayı değerlendiren ABD yönetiminden üst düzey bir yetkili, “Ukraynalıların bir saldırıya hazırlanmalarına yardımcı olmak için kısa bir zaman aralığına sahip olduğumuzu ve oldukça özel ihtiyaçları olduğu konusunda çok netti. Rus kara kuvvetleri oldukça tükendi. bu da saldırıları hava savaşına çevireceklerinin en iyi göstergesi. Ukraynalılar hayatta kalmak istiyorlarsa hava savunma sistemlerin ve cephanelik sayısın artırmalılar.” dedi.

“UKRAYNA’YA HAVA SAVUNMASINI GÜÇLENDİRMEYE YARDIM EDİYORUZ”

Öte yandan Ramstein Hava Üssünde gerçekleştirilen Ukrayna Savunma Temas Grup Toplantısının birinci günü ardından basına açıklamalarda bulunan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ABD'nin yakın bir "büyük hava saldırısı" belirtisi görmediğini ancak Washington ve müttefiklerinin ellerinden geldiğince Ukrayna’ya hava savunma kapasitesi güçlendirme konusunda yardım ettiklerini belirtti.

Ukrayna'nın mevcut hava savunmasının yeterli olmadığını ve daha fazlasını elde edene kadar destek vermeye sürdüreceklerini belirten Austin, "Rusya'nın savaşa hava kuvvetlerini dahil etmeye karar vermesi durumunda kendilerini koruma yeteneğine sahip olduklarından emin olmak istiyoruz." değerlendirmesini yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.