SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'nın uluslararası suçlarıyla ilgili Lahey kararı ne zaman verilecek?

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Birleşmiş Milletler (BM) Lahey Uluslararası Adalet Divanı’nın, Rusya'nın uluslararası sözleşmeleri ihlal etmesine ilişkin kararını ne zaman vereceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2023 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2023 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'nın uluslararası suçlarıyla ilgili Lahey kararı ne zaman verilecek?

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna basını ile yaptığı röportajda, Birleşmiş Milletler (BM) Lahey Uluslararası Adalet Divanı’nın Rusya'nın uluslararası sözleşmeleri ihlal etmesine ilişkin kararının 2023 yılı sonuna kadar çıkmasını umut ettiğini ifade etti.

KTMM BAŞKANI ÇUBAROV: DAVANIN TAM OLARAK NE ZAMAN AÇIKLANACAĞINI SÖYLEMEK ZOR

KTMM Başkanı Çubarov konuya ilişkin, “Mahkeme şimdi davanın esası hakkında karar vermeye başladı, ancak her iki taraf da bu kadar çok belge sunmuş olduğundan davanın tam olarak ne zaman açıklanacağını söylemek zor” açıklamasını yaptı.

2023'ÜN SONUNA KADAR BİR KARAR VERİLECEK

Çubarov, Ukrayna’nın süreç içinde neler yaptığına da işaret etti. KTMM Başkanı, "12 Haziran 2018'de Ukrayna mahkemeye 29 ciltte yaklaşık 17.500 sayfa metin sundu. Sonra başka bir belge yığını geldi. 2023'ün sonuna kadar bir karar verilmesini umuyoruz" dedi.

REFAT ÇUBAROV, RUSYA'NIN ULUSLARARASI SUÇLARIYLA İLGİLİ LAHEY'DEKİ DURUŞMALARA KATILDI

Birleşmiş Milletler (BM) Lahey Uluslararası Adalet Divanı, 6 Haziran 2023-15 Haziran 2023 tarihleri arasında, Ukrayna'nın Nisan 2017'de Rusya'nın aleyhine açtığı davanın duruşmasını gerçekleştirdi. Ukrayna'nın "Her Türlü Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılmasına ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesine İlişkin Uluslararası Sözleşme" kapsamında açtığı davaya, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov da Ukrayna heyetiyle katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.