SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Dnipro'nun sol yakasındaki Ukrayna mevzilerine saldırdı

Ukrayna savunma güçleri, dün Dnipro Nehri'nin sol yakasına yönelik Rus saldırısını başarılı bir şekilde engelledi. Ruslar, toplamda 15 kez sızma girişiminde bulundu ve başarısız oldu.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2023 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2023 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Dnipro'nun sol yakasındaki Ukrayna mevzilerine saldırdı

Ukrayna ordusu, işgalci Rus birliklerine karşı vatan mücadelesine başarıyla devam ediyor. Ukrayna ordusundan yapılan açıklamada, işgalci Rusların Dnipro Nehri'nin sol yakasına sızma girişimlerinin engellendiği belirtildi. Ukrayna ordusunun etkili tahkimatı ile Rusların taarruzu geri püskürtüldü.

RUSYA'NIN SALDIRILARI GERİ PÜSKÜRTÜLDÜ

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Dnipro'daki durumla ilgili 23 Aralık 2023 tarihli raporunda şunları ifade etti:

"Düşman (Rusya), savaş yasalarını ve geleneklerini hiçe saymaya devam ediyor, terör taktikleri kullanıyor, hem askeri hem de sivil hedeflere saldırıyor. Zırhlı araçların desteğiyle saldırı operasyonları yürütüyor. Düşman, Dnipro'nun sol yakasındaki birimlerimizi etkisiz hale getirme niyetinden vazgeçmiyor. Böylece gün içinde düşman 15 başarısız saldırı gerçekleştirdi, iyi bir karşı cevap aldı ve önemli kayıplar verdi."

Yapılan açıklamada, gün içerisinde 57 çatışmanın meydana geldiği, Rusların 11 kez füzeyle saldırdığı ve 14 hava saldırısı düzenlediği kaydedildi. İşgalci Rusya'nın terör saldırıları sonucunda sivil halk zarar gördü ve yerleşim birimlerinde tahribat oluştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.