SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'dan Ukrayna'ya savaş itirafı!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Ukrayna ile savaşta olduğunu itiraf etti. Böylelikle Rusya ilk kez arkasına sığındığı sözde özel askerî operasyon ifadesi yerine savaş kelimesini kullanmış oldu.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2024 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2024 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'dan Ukrayna'ya savaş itirafı!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, 22 Mart 2024 tarihinde Rusya'ya bağlı medya kuruluşu AIF'e verdiği röportajda, Rus yayılmacılığı sonucu ortaya çıkan ve 25 aydan bu yana devam eden topyekûn saldırı ve işgal girişimine yönelik olarak, en baştan bu yana Rusya tarafından kullanılan sözde özel askerî operasyon ifadesi yerine savaş kelimesini kullandı.

Daha önce Ukrayna'ya karşı sözde özel askerî operasyon düzenlediklerini iddia ederken, Peskov Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açtığını itiraf etti. Peskov, Rusya'nın "Batı'nın müdahalesi" nedeniyle Ukrayna ile savaşta olduğunu söyledi.

RUSYA SAVAŞ KELİMESİNİ KULLANDI

24 Şubat 2022 itibarıyla Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı işgal girişimi başlatan Vladimir Putin idaresindeki Rusya, topyekûn saldırılara kılıf uydurdu. Ukrayna'da sivilleri katleden işgalci yönetim, Ukrayna'da Nazileri temizleme amacı güttüklerini öne sürmüş, bağımsız bir devlet olan Ukrayna'da sözde "özel askerî operasyon" başlattıklarını duyurmuştu. Bu güne kadar savaşın içinde olmadıklarını iddia eden terör devleti, ilk kez Ukrayna ile savaştığını dile getirmiş oldu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.