SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'dan bir savaş suçu daha: En büyük esir infazı!

Rus ordusu Ukrayna’da işlediği savaş suçlarına bir yenisini daha ekledi. Ukrayna Başsavcılığı, Rus askerlerin Donetsk bölgesinde Ukraynalı savaş esirlerini toplu olarak infaz ettiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'dan bir savaş suçu daha: En büyük esir infazı!

Rus işgal güçleri, Donersk bölgesinde esir aldığı 16 Ukraynalı askeri infaz etti. Rus ordusunun işlediği savaş suçu bir insansız hava aracının (İHA) kamerasına yakalandı.

Ukrayna Başsavcılığından 1 Ekim 2024 tarihinde yapılan açıklamada, “Rus işgal güçleri Pokrovsky istikametinde 16 Ukraynalı savaş esirini infaz etti. Rus ordusunun işlediği bir başka savaş suçuyla ilgili soruşturma başlatıldı.” denildi.

Açıklamada bu tür eylemlerin, Cenevre Sözleşmelerinin alaycı ve ağır bir ihlali olduğu ve ciddi bir uluslararası suç olarak nitelendirildiği kaydedildi.

Ukrayna Başsavcısı Andriy Kostin, “Bu olay, Ukraynalı askerlerin cephede tespit edilen en büyük toplu infaz vakasıdır. Ayrıca bu olay, esirlerin öldürülmesi ve işkenceye uğramasının bir kaza olmadığını, Rus askeri ve siyasi liderliğinin kasıtlı bir politikası olduğunun bir başka kanıtıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

Sosyal medyada faaliyet gösteren haber kanalları, 1 Ekim 2024 tarihinde Rus askerlerin Donetsk bölgesindeki Pokrovsk yakınlarında esir aldığı 16 Ukraynalı askeri infaz ettiğini gösteren videoyu yayımladı. Paylaşılan videoda, Rus işgal güçleri tarafından esir alınan Ukraynalı askerlerin bir sıraya dizildikten sonra infaz edildiği açıkça görülüyor. Ateş açılması sonrasında yaşam belirtisi gösteren Ukraynalı askerler, bu kez yakın mesafeden otomatik tüfekle vuruluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.