SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya bir hafta içinde Ukrayna'ya 800'ün üzerinde güdümlü füze ile saldırdı!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, işgalci Rusya'nın bir hafta içinde Ukrayna'ya karşı 800'ün üzerinde güdümlü füze, 300'e yakın Şâhid İHA ve 60'ın üzerinde çeşitli füze sistemleri kullandığını ifade ettiği açıklamasında, müttefik ülkelerin gönderdiği yardım paketine işaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya bir hafta içinde Ukrayna'ya 800'ün üzerinde güdümlü füze ile saldırdı!

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine karşı geniş çaplı işgal girişimi başlatan Rusya, ülke genelindeki saldırılarını sürdürüyor. Eylül ayının ilk gününden bu yana çok kez hava saldırısı düzenleyen Rusya, Ukrayna'nın; Harkiv (Kharkiv), Çernigiv (Chernihiv), Donetsk, Sumı (Sumy), Dnipro, Poltava, Lviv bölge ve kentlerindeki yerleşim yerlerini hedef alıyor. 

BİR HAFTA İÇİNDE SAYISIZ SALDIRI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) Rusya'nın yalnızca bir hafta içinde 800'ün üzerinde güdümlü füze, 300'e yakın Şâhid insansız hava aracı (İHA) ve 60'ın üzerinde çeşitli füze sistemleri ile Ukrayna'ya saldırdığını bildirdi. Cumhurbaşkanı Zelenskıy bu kapsamda hava saldırılarına karşı mücadele etmek için önemli ölçüde kararlar almaya çalıştıklarını belirterek, bu konuyu Ukrayna müttefiki ülkelerle Ramstein formatındaki Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı'nda görüştüklerini açıkladı. Zelenskıy, buna bağlı olarak yardım paketi gönderen ülkelere teşekkür etti.

Zelenskıy ayrıca, "Terör yalnızca tek bir yolla güvenilir bir şekilde durdurulabilir: Rus askerî hava sahalarına, üslerine ve Rus terörünün lojistiğine saldırarak. Bunu başarmalıyız." ifadesini kullandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.