SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya bir ay içerisinde en az 174 sivili öldürdü!

Rusya'nın Harkiv (Kharkiv) bölgesine yönelik saldırıları nedeniyle Ukrayna'da yaşanan sivil ölümlerinin sayısı geçen mayıs ayında önemli ölçüde artış gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2024 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2024 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya bir ay içerisinde en az 174 sivili öldürdü!

Birleşmiş Milletler (BM), Ukrayna'nın Harkiv (Kharkiv) bölgesine yönelik olarak gerçekleştirilen Rus saldırıları nedeniyle 2024 yılı mayıs ayında vefat eden sivilerin sayının keskin bir şekilde artış gösterdiğini açıkladı.

RUSYA'NIN SİVİLLERE YÖNELİK SALDIRILARINDA BÜYÜK ARTIŞ

Ukrayna'daki BM İnsan Hakları İzleme Misyonu tarafından yayımlanan rapora göre, mayıs ayı içerisinde Rus saldırıları sonucunda en az 174 sivil hayatını kaybederken, 690 sivil de yaralandı.

BM'ye göre 2024 yılı mayıs ayında hayatını kaybedenlerin sayısı, bir önceki ay olan nisana kıyasla yüzde 31 oranında arttı. Ayrıca mayıs ayındaki kayıp sayısının 2023 yılı haziran ayından bu yana en yüksek sayı olduğu da belirtildi.

Sivil kayıplardaki artışın, işgalci Rus ordusunun Harkiv bölgesine Rusya'dan gerçekleştirdiği saldırılarla bağlantılı olduğu testipi yapılan raporda, "Harkiv bölgesindeki kayıplar mayıs ayındaki toplam sivil kayıpların yüzde 53'ünü oluşturdu.” denildi.

BM ayrıca mayıs ayında Harkiv bölgesindeki eğitim ve sağlık tesislerinin en fazla tahribata uğrayan yerler olduğunu kaydetti. Misyonun raporunda “özellikle Vovçansk'ta (Vovchansk) büyük yıkım meydana geldiği” de kaydedildi.

Daha önce BM, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik olarak başlattığı topyekûn işgal girişiminin başladığı 24 şubat 2022 tarihinden bu yana Ukrayna genelinde 600'den fazla çocuğun öldüğünü ve bin 420'den fazla çocuğun da yaralandığını bildirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.