SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, "Arbat" isimli Ermeni taburunu cepheye gönderdi!

Rusya, Ukrayna'da devam eden savaşta kendi güçlerini artırmak için nüfuz edebildiği her ülkeden asker toplamaya devam ediyor. Son olarak, Ermenilerden oluşan ve işgalci Rusya ile aynı safta savaşacak olan "Arbat" isimli taburun cepheye gönderildiği ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2023 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2023 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, "Arbat" isimli Ermeni taburunu cepheye gönderdi!

Rusya, 24 Şubat 2022'de Ukrayna'ya yönelik topyekun işgal girişimine ve saldırılara başladı. Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşın başından bu yana Kremlin, ülke içinde veya ülke dışında nüfuz edebildiği her yerden asker topladı. Ukrayna karşısında savaşın başından beri geçen süreçte, karada ciddi bir başarı elde edemeyen ve Ukrayna ordusu karşısında ağır kayıplar veren Putin Rusyası, çareyi yabancı ülkelerden asker toplamakta buldu.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW), Rus propaganda kaynaklarını kullanarak yazdığı raporda, işgalci Rusya’nın Ukrayna’ya Ermenilerden oluşan bir tabur asker gönderdiğini vurguladı.

RUSYA'NIN YANINDA SAVAŞACAK OLAN “ARBAT” GÖNÜLLÜ TABURU, ERMENİ KİLİSESİ TARAFINDAN KUTSANDI

Rus propaganda medyası, Arbat isimli taburun Moskova’da Ermeni Grigoryen Kilisesi tarafından kutsandığı ve işgalci orduya katılmak üzere ayrıldığı görüntüleri yayımladı.

ASKERLER, ERMENİSTAN VE ABHAZYA’DAN GELDİ

Öte yandan, Ukrayna’ya karşı işgalci Rus güçlerinin safında savaşacak olan Ermeni taburuna dahil olan askerlerin, Ermenistan’dan ve Abhazya’dan geldiği öğrenildi.

PAŞİNYAN, RUSYA’NIN UKRAYNA’DA KAYBETMESİ HALİNDE ERMENİSTAN’IN DA KAYBEDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYOR

Ermenistan, Putin'in Ukrayna'da başlattığı topyekun savaşın başından beri Rusya’nın yanında saf tuttu. Ermenistan, Rusya’nın bu yıl düzenlediği askeri geçit törenine de katıldı. Ukrayna’nın Ermenistan’a yönelik tepkisinin ardından Paşinyan, partisinin toplantısında Ermenistan'ın hayati çıkarları temelinde doğru kararı verdiğini söyledi. Ayrıca Paşinyan, parti üyelerine Rusya'nın Ukrayna'da kaybetmesi halinde "Ermenistan'ın bağımsızlığını kaybedeceğini" söyledi.

RUSYA’DAKİ ERMENİ DİASPORASI UKRAYNA KARŞITI FAALİYET YÜRÜTÜYOR

Ayrıca, bilindiği üzere Rusya’daki Ermeni diasporası, savaşın başından bu yana Ukrayna karşıtı faaliyetlerde bulunuyor. Rusya’da Margarita Simonyan, Tigran Keosayan, Roman Babayan ve Semyon Bagdasarov gibi Ermeni asıllı Kremlin propagandacıları bu faaliyetlerin başını çekiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.