SON DAKİKA
Hava Durumu

Rüstem Umerov ABD, AB ve Türkiye'den savunma şirketlerinin temsilcileri ile görüştü

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, İkinci Uluslararası Savunma Sanayi Forumu'nda ABD, AB ve Türkiye'den savunma şirketleri temsilcileriyle buluştu. İş birliğinin güçlendirilmesinin Ukrayna için zafere giden yol olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rüstem Umerov ABD, AB ve Türkiye'den savunma şirketlerinin temsilcileri ile görüştü

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, 1 Ekim 2024 tarihinde Kıyiv'de gerçekleşen İkinci Uluslararası Savunma Sanayi Forumu (DFNC2) kapsamında Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye'den büyük savunma şirketlerinin temsilcileriyle görüştü.

Konuya ilişkin olarak yaptığı paylaşımda toplantının verimli geçtiğini belirten Bakan Umerov, temsilcilere Ukrayna'ya yaptıkları yatırım ve kattıkları deneyimin yanı sıra mücadelelerine katkıları için teşekkür etti. 

BAKAN UMEROV'DAN İŞ BİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRME ÇAĞRISI

Rüstem Umerov, paylaşımında ortaklarla birlikte izlediği süreci "Yabancı ortaklarla birlikte, 155 mm'lik mermilerin üretimine çoktan başladık ancak bu sadece başlangıç. Şirketleri iş birliğini güçlendirmeye çağırdım. Üretimin yerelleştirilmesi, ortak finansman, ortak girişimlerin oluşturulması gibi çeşitli formatlara açığız. Füzeler, insansız hava araçları, robotik sistemler ve elektronik harp ekipmanlarını ortaklaşa geliştirmeye ve üretmeye hazırız." ifadeleriyle aktardı.

Umerov, daha hızlı üretim yapılabilmesi için bürokratik işlemlerin sadeleştirileceğini de belirtti. Umerov, paylaşımını "Büyük şirketlerin ve Savunma Kuvvetlerimizin deneyimini birleştirmek, Ukrayna ve Avrupa'da zafer ve barışa giden yoldur." mesajı ile sonlandırdı.

CUMHURBAŞKANI ZELENSKIY DÜNYANIN ÖNDE GELEN SAVUNMA ŞİRKETİ BAŞKANLARIYLA BULUŞTU

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodymyr Zelenski) de, İkinci Uluslararası Savunma Sanayi Forumu çerçevesinde dünyanın önde gelen savunma şirketlerinin başkanları ve üst düzey yöneticileriyle bir araya gelmişti. Zelenskıy görüşmeye ilişkin olarak, “Savunma sektörümüzü güçlendirmek için iş birliğini genişletmeyi görüştük. Geniş çaplı işgalin başlangıcından bu yana Ukrayna'nın savunma üretimi önemli ölçüde arttı. Daha fazla büyüme için yabancı uzmanların deneyimine, tedarik zincirlerine ve teknolojiye erişime ihtiyacımız var.” açıklamasında bulunmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.