SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus propagandası EURO 2024'te: Ukraynalı taraftarları itibarsızlaştırmak için sahte fotoğraflar servis ediliyor!

Rus propaganda mekanizması, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı bir fırsat olarak görerek; Ukraynalıları itibarsızlaştırmak, Batı'nın Ukrayna'dan bıktığı söylemini beslemek ve nihai olarak Ukrayna'ya verilen uluslararası desteği azaltmak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2024 08:03
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2024 08:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus propagandası EURO 2024'te: Ukraynalı taraftarları itibarsızlaştırmak için sahte fotoğraflar servis ediliyor!

Kremlin yanlısı medya kuruluşları ve Rus propagandası için oluşturulan sosyal medya hesapları, Almanya'nın Stuttgart kentindeki Carambolage adlı barda futbol taraftarları için hazırlandığı iddia edilen bir duyurunun fotoğrafını servis etti.

Almanya'da devam etmekte olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) ile bağlantılı olarak, işletme yönetiminin ziyaretçileri maçları izlerken ırkçı hakaretlerden ve siyasi tartışmalardan kaçınmaya çağırdığı öne sürüldü. Propagandacılar, bildirinin hem Almanca hem de Ukraynaca olduğu iddiasıyla, Ukraynalıların bu "talebin" doğrudan muhatabı konumda olduğunu yayıyor.

Rus propagandasını yürütme amacıyla faaliyet gösteren haber sayfaları ve sosyal medya hesapları aracılığıyla paylaşılan söz konusu fotoğrafların gerçek dışı olduğu, Ukrinform haber ajansının gündeme taşıdığı haberle ortaya çıktı. Carambolage isimli mekanda çekildiği iddia edilen duyuru, bir grafik editörü tarafından oluşturulmuş ve fotoğrafların bar ile ilgisi bulunmuyor. Dünyanın önde gelen harita uygulamaları ve barın resmî sayfalarında yer alan fotoğraflar incelendiğinde, Rus propagandacıların paylaştığı görüntülerin  farklı bir yerde çekildiği anlaşıldı.

Propagandacılar tarafından kullanılan sahte görüntüler ile söz konusu barın iç mekanı karşılaştırıldığında stil ve renk düzeni bakımından tamamen farklı olduğu anlaşıldı. Öte yandan Carambolage temsilcilerinden Nurten Erkılıç, Ukrinform muhabirine yaptığı açıklamada, fotoğrafın sahte olduğunu ve barlarında çekilmediğini doğrulayarak, yönetimin ziyaretçiler için böyle bir şartı olmadığını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.