SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus ordusu, Zaporijjya'da hastaneyi vurdu!

İşgalci Rusya, Ukrayna'da sivilleri hedef almayı sürdürüyor. İşgalci Rus ordusu, Zaporijjya bölgesindeki Gulyaypole şehrinde bir hastaneye saldırdı. Saldırıda, iki sivil yaşamını yitirdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2023 23:02
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2023 23:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus ordusu, Zaporijjya'da hastaneyi vurdu!

İşgalci Rus ordusu, bugün saat 14.00 sıralarında Zaporijjya bölgesindeki Gulyaypole şehrinde bir hastaneyi vurdu.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, saldırı hakkında açıklama yaparak, Rus bombardımanında iki hastane çalışanının öldüğünü duyurdu. Ölenlerin, hemşire ve tesisat ustası siviller olduğu açıklandı. Rusya'nın hastane saldırısında iki kişinin ise yaralandığı belirtildi.

İŞGALCİ RUSYA, SİVİLLERİ HEDEF ALMAYA DEVAM EDİYOR

İşgalci Rusya, Ukrayna'ya yönelik topyekun işgal girişimine başlamasının ardından ısrarla sivilleri hedef almaya devam ediyor. Öte yandan, Rusya'nın bir savaş suçu ve çevre kırımına imza atarak Herson'daki Kahovka Barajı'nı patlatmasının ardından bölgede sel felaketi nedeniyle büyük bir insani kriz yaşanıyor. İşgalci Rus ordusu, insani felaketin yaşandığı bölgede sivilleri vurmaya devam ediyor. Bugün Herson'daki saldırılarda da iki kişi yaşamını yitirdi.

Öte yandan, 14 Mayıs 2023 itibarıyla Birleşmiş Milletler, Ukrayna'da başlayan topyekun savaşta işgalci Rus ordusunun saldırılarında, 8 bin 836 sivilin öldüğünü açıkladı. Ayrıca, Ukrayna'daki Rus saldırılarında 14 bin 985 kişi yaralandı. BM, gerçek verilerin çok daha fazla olduğunu belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.