SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus ordusu, Kırım'dan takviye kuvvetlerini Ukrayna'nın güneyine aktarıyor!

Ukrayna Güney Operasyonel Komutanlığı Sözcüsü Nataliya Gumenyuk, Rus ordusunun Kırım'dan Ukrayna'nın güneyine takviye kuvvetlerini aktardığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2023 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2023 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus ordusu, Kırım'dan takviye kuvvetlerini Ukrayna'nın güneyine aktarıyor!

İşgalci Rus ordusu, Ukrayna’nın güney cephesinde yürüttüğü karşı taarruz harekatına karşı koymak için bölgeye personel ve teçhizat sevk ediyor. 

Ukrayna Güney Operasyonel Komutanlığı Sözcüsü Nataliya Gumenyuk, bugün yaptığı açıklamada; Rus ordusunun güçlerini Ukrayna'nın güneyine çekmek ve onları karadaki sıcak noktalarda yoğunlaştırmak zorunda kaldığını ifade etti. Gumenyuk, “Rus ordusu, Kırım'daki kaynaklarını harekete geçirmeye çalışıyor ve yavaş yavaş oraya ikmal yapıyor" dedi.

UKRAYNA ORDUSU, GÜNEY CEPHESİNDE DÜŞMANI YOK ETMEYİ SÜRDÜRÜYOR

Gumenyuk, son bir günde Ukrayna ordusunun güney cephesinde 52 Rus askerini etkisiz hale getirdiğini ve 3 tank, çoklu roketatar sistemi, 3 büyük kalibreli top, bir tekne ile bir obüs imha ettiğini aktardı. Ayrıca sözcü, “Düşmanın araçlarını da yok etmeye devam ediyoruz, bir günde 11 araç imha edildi.” ifadelerini kullandı.

UKRAYNA, OPITNE KÖYÜNÜN BİR KISMINI KURTARDI

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Ganna Malyar, dün yaptığı açıklamada Ukrayna birliklerinin Donetsk bölgesinde ilerleme kaydettiğini açıkladı. Malyar, Ukrayna birliklerinin Avdiyivka kenti yakınlarındaki Opıtne köyünde ilerdiğini belirterek, "Savunma güçlerimiz, bu yerleşim yerinin bir kısmını kurtardı" dedi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.