SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus esaretinden kurtarılan Ukraynalı çift birbirine kavuştu

Mariupol'de işgalci Rus askerleri tarafından esir alınan Ukraynalı çift, Ukrayna ve Rusya arasında dün gerçekleşen 50. esir takası sonrasında Kıyiv'de bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2024 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2024 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus esaretinden kurtarılan Ukraynalı çift birbirine kavuştu

İşgalci Rus askerler tarafından esir alınan Ukraynalı çift, 31 Ocak'ta yapılan esir takasının gerçekleşmesiyle bir araya geldi. Mariupol'de yaşayan 29 yaşındaki İllya Muzıka ve 27 yaşındaki Alina Panina isimli nişanlı çift birbirlerinden habersiz bir şekilde işgalciler tarafından esir alınmıştı.

RUS ESARETİNDEN KURTARILAN ÇİFT BİR ARAYA GELDİ

Muzıka, Rus esaretinden kurtulduktan sonra Reuters'e yaptığı açıklamasında, "Onun (Alina Panina) daha önce esaret altında olup olmadığını veya hala esaret altında olup olmadığını bilmiyordum. O kadar çok düşünüyordum ki, kafamı karıştırıyordu. Onu binlerce kez kafama gömmüş olmalıyım" ifadelerini kullandı.

2019'da tanışan çift, işgaciler tarafından 17 ve 19 Mayıs 2022'te 2 gün arayla esaret altına alınmıştı. Ekim 2022'de işgalcilerin elinden kurtulan Panina, çok fazla zayıfladığını ve sadece Muzıka'yı düşündüğünü belirtti.

Esaretten kurtulur kurtulmaz sevgilisi Panina'yı babasına soran Muzıka, onun kurtarıldığını duyduktan sonra, "Kendimden geçmiştim, duygulara kapılmıştım" dedi. Çift başkent Kıyiv'de bir araya geldi. Panina ise "Konuşmak, kucaklaşmak, konuşmak için çok uzun zamandır bekliyorduk. Çok mutluyuz" dedi.

207 UKRAYNALI ASKER RUS ESARETİNDEN KURTARILDI

Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna ile Rusya arasınındaki 50. esir değişiminin yapıldığını dün açıkladı. 31 Ocak'ta çoğunlu Mariupol savunucularından oluşan 207 Ukraynalı asker Rus esaretinden kurtarıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.