SON DAKİKA
Hava Durumu

Polonya Cumhurbaşkanı: Rusya, nükleer silahlarını Belarus’a taşıyor

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Rusya’nın nükleer silahların bir kısmını Belarus’a taşıma sürecinde olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2023 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2023 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Polonya Cumhurbaşkanı: Rusya, nükleer silahlarını Belarus’a taşıyor

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Portekiz Devlet Başkanı Marcelo Rebelo de Souza ile salı günü ortak bir basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Duda, toplantıda basına verdiği demeçte, Portekizli mevkidaşına "Vladimir Putin'in Rusya'nın taktik nükleer silahlarının Belarus topraklarına devredileceği yönündeki açıklamalarının uygulanması hakkında" bilgi verdiğini ifade etti.

PORTEKİZ’DEN NATO İÇİNDE DAHA FAZLA DESTEK SÖZÜ

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Rusya ve Belarus’un faaliyetlerinin bölgedeki güvenliği tehdit ettiğini ve Avrupa’nın güvenlik mimarisini değiştirdiğini dile getirdi.

Bunun üzerine Portekiz Devlet Başkanı Marcelo Rebelo de Souza, “Bu, doğrudan burada ama aynı zamanda NATO'nun doğu kanadında da güvenlik mimarisini değiştiriyor. Dolayısıyla bu aslında tüm İttifakın durumunu değiştiriyor” açıklamasında bulundu.  Ayrıca De Souza da, Portekiz adına NATO içinde daha fazla destek sözü verdi.

POLONYA, BELARUS SINIRINA 10 BİN ASKER KONUŞLANDIRACAK

Polonyalı yetkililer, Rus paralı asker şirketi Wagner'in Belarus'a yerleştirilmesinin ardından yükselen güvenlik kaygıları nedeniyle sınır güvenliğinin artırılacağına yönelik açıklamalarını artırdı. Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, Belarus sınırındaki asker sayısının 10 bine çıkarılacağını bildirdi.

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, devlete ait Polonya Radyosuna konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Blaszczak, ülkenin Belarus sınırındaki askeri personel sayısının 2021'deki rakamlara ulaşacağını kaydetti. Blaszczak, sınırdaki asker sayısının artırılacağını vurgulayarak şu ifadelere dikkat çekti:

"Yaklaşık 10 bin asker olacak. Bunların 4 bini sınır muhafızlarını destekleyecek, geri kalan 6 bini ise beklemede olacak. Bu askerler, ülkemizin doğusunda yeniden kurulan garnizonlarda yeteneklerini geliştirecekler."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.