SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO Genel Sekreteri: Ukrayna’daki savaş 10 yıl sürebilir

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna ve müttefiklerinden daha uzun dayanabileceğini düşündüğü için savaşı devam ettirdiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2024 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2024 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO Genel Sekreteri: Ukrayna’daki savaş 10 yıl sürebilir

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO ve Avrupa’nın Ukrayna'daki savaşın 10 yıl daha süreceği gerçeğine hazırlıklı olması gerektiğini ifade etti.

"UKRAYNA’YA NE KADAR DESTEK VERİRSEK SAVAŞ O KADAR HIZLI SONA EREBİLİR"

Birleşik Krallık merkezli BBC basın-yayın kuruluşuna konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna’daki savaşın 10 yıl sürebileceğini kaydederek NATO ve Avrupa’nın buna hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan NATO Genel Sekreteri, “Ancak bu konuda önemli olan şey; Ukrayna’ya ne kadar güçlü ve uzun vadeli destek verirsek savaş o kadar hızlı sona erebilir. Buradaki paradoks şu ki, şu an Başkan Putin bizden daha uzun süre dayanabileceğini düşünüyor. Bu yüzden savaş devam ediyor.” dedi.

Stoltenberg, “Uzun süredir burada olduğumuzu, Ukrayna'ya uzun süre yardım etme niyetinde olduğumuzu açıkça belirttiğimizde, Ukrayna'nın egemen bağımsız bir devlet olarak galip geleceği çatışmanın çözümü için gerekli koşulları yaratmış oluruz.” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.