SON DAKİKA
Hava Durumu

Kuzey Kore askerleri, Rus ordusunda eğitim alıyor!

Washington Post'un Ukraynalı bir istihbarat uzmanına dayandırdığı haberine göre binlerce Kuzey Kore askerî personeli işgalci Rus ordusunda eğitim alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2024 09:06
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2024 09:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kuzey Kore askerleri, Rus ordusunda eğitim alıyor!

Vladimir Putin idaresindeki Rusya tarafından Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine karşı 24 Şubat 2022'de başlatılan topyekûn saldırı ve işgal girişimi devam ediyor. İşgalci Rus ordusu Ukrayna'da kritik altyapı tesisilerini ve sivil yerleşim bölgelerini hedef almayı sürdürüyor. 

KUZEY KORE ASKERLERİ RUS ORDUSUNDA EĞİTİM Mİ GÖRÜYOR?

ABD merkezli basın servisi Washington Post'un, Ukrayna istihbaratındaki bir isme dayandırdığı 12 Ekim 2024 tarihli haberine göre, Kuzey Koreli askerlerin işgalci Rus ordusunda eğitim gördüğü kaydedildi. Buna bağlı olarak Ukraynalı istihbarat uzmanı, birkaç bin Kuzey Kore askerinin Ukrayna'yı hedef alan işgalci Rus ordusunda eğitim aldığını ve bu sene içerisinde ön cepheye gönderileceğini belirtti.

Ukrayna'dan ise henüz resmî bir açıklama yapılmadı. 

Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü, 2023 senesinde Kuzey Kore askerlerinin Rus işgali altındaki Ukrayna topraklarına geldiğini bildirmişti. Öte yandan Ukrayna medyası 3 Ekim 2024 tarihinde Donestk bölgesindeki savunma saldırısında öldürülen 20 kişi arasında 6 Kuzey Kore subayının olduğunu aktarmıştı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.