SON DAKİKA
Hava Durumu

Kopenhag'da Ukrayna konulu toplantı düzenlendi

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da 17 ülkenin dış politika ve güvenlik başdanışmanlarının katılımıyla "Ukrayna Barışı" konulu toplantı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2023 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2023 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kopenhag'da Ukrayna konulu toplantı düzenlendi

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da 24-25 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen "Ukrayna Barışı" konulu toplantıda aralarında Türkiye, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Fransa, İtalya ve Suudi Arabistan'ın da bulunduğu 17 ülkenin dış politika ve güvenlik başdanışmanları hazır bulundu. Toplantıya, Türkiye adına Cumhurbaşkanı Dış Politika Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç katıldı.

Toplantılar kapsamında Rus işgal saldırıları altında olan Ukrayna'daki son durum masaya yatırıldı. Öte yandan toplantı çerçevesinde Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy tarafından önerilen 10 maddelik barış planı ele alındı.

Ayrıca muhataplar, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy'ın Barış Formülünün uygulanması için atılması gereken adımlar ve Küresel Barış Zirvesi'nin usulleri hakkında görüş alışverişinde bulundu. Toplantıya ilişkin açıklama yapan Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak bu formattaki görüş alışverişlerinin devamına yönelik mutabakat sağlandığını ifade etti.

Andriy Yermak, "Ukrayna, Afrika ülkeleriyle yeni işbirliği fırsatları bulmanın yanı sıra Afrikalı liderlerin Ukrayna'ya yaptığı son ziyarette başlatılan yapıcı diyaloğu geliştirmeye kararlıdır." dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisinden aktarılan  bilgiye göre Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile yapılan görüşmede ise taraflar, Ukrayna için sürdürülebilir ve adil bir barışın temeli olması gereken Ukrayna Barış Formülünün uygulanmasını gözden geçirdi. Muhataplar, tahıl girişimini sürdürmenin, esir takası çabalarının ve Vilnius'taki NATO Zirvesi için hazırlıkların önemini tartıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.