SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler Zaporijjya'da "tahliye" başlattı!

Rus işgalciler Zaporijjya bölgesinden on binlerce sivili "tahliye" edileceğini duyurdu. Öte yandan Ukrayna yetkilileri, sözde "tahliyenin" Rus askerlerin cephe hattından başka bölgelere sevk edilmesi için paravan olarak kullanıldığına dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2023 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2023 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler Zaporijjya'da "tahliye" başlattı!

İşgalci Rusya, kontrol altında tuttuğu Ukrayna'nın Zaporijjya bölgesindeki 18 yerleşim yerinden yaklaşık 70 bin sivili tahliye etmeyi planlıyor.

Sözde Zaporijjya Valisi ve işbirlikçi hain Yevgeniy Balitskiy, son günlerde çatışma sayılarının arttığını ileri sürerek güya endişe ettikleri için sivil halkın “tahliye” edileceğini duyurdu. Bölgede dün akşamdan beri “tahliye” otobüsleri insanları taşımaya başladı. Bazı otobüslerin işgal altındaki Kırım’a bazı otobüslerin de Rusya’ya ilerlediği belirtildi.

Energodar, Tokmak, Pologı, Moloçansk ve Çernigivtsya yerleşim yerlerinde işgal idareleri ile “pasaport dağıtım” ofislerinin kapatıldığı ve hoparlörlü arabalarının sokaklardan geçerek insanları tahliye olmaya davet çağrıları yaptığı bildirildi.

İŞGALCİLER “TAHLİYEYİ” PARAVAN GİBİ KULLANIYOR

Öte yandan Ukrayna yetkilileri, işgalcilerin sözde tahliye kisvesi altında, cephe hattı yakınında bulunan Rus askerlerini başka bölgelere sevk ettiğini aktardı. Berdyansk Askeri İdaresinden yapılan açıklamada, bu sabah saatlerinde Berdyansk bölgesine “tahliye otobüslerinin” geldiği belirtilerek, “Elimizde olan veriler sivillerin tahliyesinin bir paravan olduğuna işaret ediyor.” denildi.

"UKRAYNALI SİVİLLER CANLI KALKAN OLARAK KULLANILIYOR"

Bazı yerleşim yerlerinde çocukların farklı, yetişkinlerin farklı otobüslere yerleştirildiğine ayrıca otobüslerin sadece üçte birinin sivileri, diğerlerinin Rus askerlerini taşıdığına dikkat çekilen açıklamada, “Sivilleri Berdyansk’ta bıraktılar. İşgal güçleri ise Mariupol yönüne doğru götürüldü. Görünüşe göre işgalciler, sivilleri canlı kalkan olarak kullanarak askerlerini arka cepheye sevk ediyor.” ifadeleri kullanıldı.

İşgalci Rusya, Ukrayna'nın Herson bölgesinden çekilmeden önce de benzer "tahliye" planına başvurmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.